USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

13 Mart 2023 12:48

Gıda sektörü, depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlarımız için Hero Baby; mamalara kaşık ekledi, üretimi iki katına çıkardı. Ülker, afetzedeler için doyurucu, besleyici bisküvi üretti. Eti ise afet bölgesine özel bisküvi üretimi gerçekleştirdi.

Gıda sektörü, depremzedeler için seferber oldu

Yaşanan depremlerin ardından üretim kapasitesini derhal iki katına çıkaran Hero Baby Türkiye, tatil günleri de dâhil gece-gündüz çalışmayı sürdürdü. Kavanoz mamaların yanına kaşık ekleyip, 4-8 porsiyonluk şaselerde hazırladığı paketlerle daha fazla bebeğe ulaştı.

Hero Baby Türkiye, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrası bölgedeki bebeklerin acil gıda ihtiyacının karşılanabilmesi için ilk günden itibaren üretim kapasitesini iki katına çıkardı. Tatil günleri de dâhil olmak üzere gece-gündüz tüm imkânlarını seferber ederek devletin resmi yardım kuruluşları aracılığıyla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere kavanoz ve kaşık mama sevkiyatını gerçekleştirdi. Hero Baby Türkiye adına bölgeye destekleri devam ederken bir yandan da yardımını bebek maması olarak yapmak isteyen şirketlerin taleplerine de cevap verebilmek için büyük bir özveri ile çalışmalarını hızlandırdılar.

4-8 PORSİYONLUK PAKETLER HAZIRLANDI

Depremden hemen sonra sıcak su bulmakta zorluk çekebilecek bölgeler için yemeye hazır kavanoz mamalarının yanına bebek kaşıkları da eklediklerini belirten Hero Baby Türkiye Ülke Müdürü Soydan Yıldız, "Bir tırlık ilk sevkiyatı Kızılay aracılığıyla gerçekleştirdikten sonra bebeklerin daha tok kalmasını sağlayacak kaşık mamalarımızın sevkiyatını daha çok bebeğe ulaşabilmesi için 4-8 porsiyonluk paketlerden porsiyonluk şaselerde hazırlayarak gönderdik" diyerek süreçle ilgili bilgi veriyor.

"TEDARİKTE İYİLEŞTİRMELERE GİTTİK"

Yıldız, ayrıca bölgedeki tedarikçilerle hızlıca iletişime geçerek hızla artan talebi karşılamak için tedarik miktar ve süreçlerinde iyileştirmeler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Ofiste çalışan arkadaşlarımızdan gönüllü olanlar üretim süreçlerine katkı sağladı. Bölgedeki farklı lokasyonlardaki acil ihtiyaçların karşılanması adına ürünlerimizi hızlıca ulaştıracak şekilde yüklemeleri organize ettik" diyor.

AFET BÖLGESİNE ÖZEL BİSKÜVİ

Eti'nin sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde geliştirdiği bisküvi, Eskişehir Eti Bisküvi Fabrikası'nda üretilerek etkilenen bölgelere hızla gönderiliyor. Başta afet bisküvisi olmak üzere ürünlerini deprem bölgelerine Kızılay aracılığıyla ulaştırmaya devam eden Eti'nin ürettiği bisküvi, depremzede vatandaşların günlük ihtiyacı olan besin öğelerinin bir kısmını karşılamasına yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Vitamin, minerallerce zenginleştirilmiş bisküvinin içeriğinde Demir, Çinko, D vitaminin de yer aldığı 11 farklı vitamin ve 5 mineral bulunuyor. Eti'nin kâr amacı gütmeden, tamamen sosyal sorumluluk bilinciyle hazırladığı bisküvinin ambalajı üzerinde "Afet ve acil durumlar için özel olarak tasarlanmıştır" ifadesi ve "Para ile satılamaz" uyarısı yer alıyor.

AFETZEDELER VE YARDIM EKİPLERİ İÇİN ÖZEL, DOYURUCU, BESLEYİCİ BİR BİSKÜVİ ÜRETİYOR

Ülker, afet bölgelerine gönderimine başlanan 20 TIR'lık ürün sevkiyatını Türk Kızılay koordinasyonunda sürdürüyor. Aynı zamanda deprem bölgesindeki afetzedeler ve yardım ekipleri için özel, doyurucu ve besleyici bir bisküvi üreten Ülker'in çok kısa bir süre içinde afet durumundan etkilenen afetzedeler için geliştirdiği Ülker Besleyici Bisküvi, içerdiği Demir ve Çinko ile bağışıklık sistemine; B1, B2 ve B3 vitaminleri ile de enerji oluşumuna destek oluyor. Ülker Besleyici Bisküvi para ile satılmıyor ve sadece afet bölgesine gönderiliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR