USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

05 Mayıs 2021 13:52

ÇEİS Yapı Tasarım Yarışması, bu yıl kentin atıl alanlarına odaklanıyor

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'nın (ÇEİS) düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'nda son dönemece girildi. Bu yıl ‘kentsel alanda yenilikçi yaklaşımlar' teması altında, 17 Mayıs tarihine kadar aday projeleri kabul edecek yarışmanın kazananları ise 21 Haziran'da açıklanacak

ÇEİS Yapı Tasarım Yarışması, bu yıl kentin atıl alanlarına odaklanıyor

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanım örneklerini görünür kılmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği 'Yapı Tasarım Yarışması'nda son dönemece girildi. Bu yıl 'Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar' teması altında 17 Mayıs'a kadar projeleri kabul edecek yarışmanın kazananları 21 Haziran'da duyurulacak. Profesyoneller ile öğrencileri ikinci defa buluşturan ve 14 projeye toplamda 295 bin TL ödül dağıtacak olan yarışmanın detaylarını ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık anlattı.

ÇİMENTO İLE TASARIMA DEĞER KATACAKLAR

Suat Çalbıyık yaptığı değerlendirmede, "Çimento, sağlamlığı, ulaşılabilirliği ve maliyet avantajıyla son derece hızlı bir şekilde hayatımızın merkezine yerleşti. Ancak bu hızın olumsuz yansımaları da oldu. Zaman zaman çimento ve betonun hatalı kullanımları, estetik anlamda olumsuz bir algının doğmasına sebebiyet verdi. Bu algıyla beraber; ortak yaşam alanlarımızda birbirinin benzeri, atıl duruma düşmüş, niteliğini yitirmiş yapıları sıklıkla görür olduk. Hem bu algıyı değiştirmek hem de yaratıcı zihinlerde çimentonun tasarımlara nasıl değer kattığını gösterebilmek amacıyla 2019 yılında Yapı Tasarım Yarışması'nı hayata geçirdik" diyor.

"KENTLERDEKİ ATIL ALANLARI BERABER İŞLEVLENDİRELİM"

Bu yıl 'Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar' teması altında düzenlenen yarışma ile ilgili olarak Çalbıyık sözlerini şöyle sürdürüyor: "Yarışmamız, modern dünyada 'neredeyse tüm yapılı çevreyi kuran çimentonun sınırlarını ve imkanlarını ne kadar tanıyıp kullandığımız' sorusunu merkezine alıyor. Alternatif tasarımlar üretme konusunda katılımcıları cesaretlendirmeyi amaçladığımız yarışmada, yarışmacılardan; kentin geçiş noktalarındaki tanımsız, atıl veya kullanım karakteri tam oluşmamış yapıları ve yakın çevrelerini yeniden düşünmeleri, iyileştirmeleri, işlevlendirmelerini istiyoruz. Bu sayede atıl alanlardan; bekleme, buluşma, nefes alma gibi faaliyetlere imkan tanıyan verimli kamusal mekanlar yaratabilmeyi amaçlıyoruz. Yaratıcı projeleri heyecanla beklediğimizi hatırlatıyor ve kentlerdeki atıl alanlarımızı beraber işlevlendirelim çağrısında bulunuyorum."

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.yapitasarimyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR