USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

25 Mart 2024 14:38

İstanbul Modern ve Bosch Ev Aletleri, 'Bir Hayalin İzinde' projesini başlatıyor

İstanbul Modern ve Bosch Ev Aletleri, sanat eğitiminde toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla, yeteneğini ve sanatsal bakış açısını geliştirmek isteyen genç kızlar için 'Bir Hayalin İzinde' projesini hayata geçiriyor.

İstanbul Modern ve Bosch Ev Aletleri, 'Bir Hayalin İzinde' projesini başlatıyor

İstanbul Modern ile Bosch Ev Aletleri, yeteneğini ve sanatsal bakış açısını geliştirmek isteyen genç kızlar için bir yıl boyunca devam edecek özel bir gelişim programı hazırladı. 'Bir Hayalin İzinde' projesi, İstanbul Modern Koleksiyonu'nda yapıtları yer alan kadın sanatçılardan esinleniyor. Projeye katılacak kız öğrencilerin kadın sanatçıların deneyim ve üretimlerinden ilhamla kendi yaratıcılıklarını keşfetmeleri sağlanırken, cesaretlendirilmeleri de hedefleniyor.

Okullar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde, sanat alanında eğitim almak isteyen 9. sınıf ve üzeri kız öğrencilerin bir öğretmen referansıyla başvuruda bulunabildikleri program; akademisyenler, sanatçılar, küratörler, sanat tarihçileri ve müze uzmanlarıyla yürütülüyor.

Projeye İstanbul'un farklı ilçelerindeki devlet okullarından 40 öğrenci katılıyor. Genç kızları yaratıcı ve cesur rol modelleri olabilecek kadın sanatçılarla tanıştırmayı amaçlayan proje, seminer, ders ve atölye programlarından oluşuyor. "Bir Hayalin İzinde" projesi, genç kızların sanatsal ifade becerilerini güçlendirmelerine, yaratıcı ve yenilikçi bakış açıları geliştirmelerine aracı oluyor.

İstanbul Modern'de Haziran 2024'e kadar devam edecek eğitim programında, çağdaş sanat tarihi dersleri, yapıt inceleme çalışmaları, sanatçılarla seminerler, atölyeler ve branş dersleri yer alıyor. Proje, cumartesi günleri 13.00–16.30 arasında başvurusu kabul edilen 40 kız öğrenci için ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR