USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

04 Aralık 2020 15:49

Flake Salt üretimi ile ekonomiye 1 milyon dolarlık katkı sağlanacak

Nusret’in özel olarak yönlendirmesiyle geliştirilen yaprak tuz üretimi sayesinde ithal ürün yerine, Türkiye’de %100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak üretilmiş ürünler kısa sürede restoranlarla buluşacak. 1 yıllık Ar-Ge süreci ve 500 bin dolarlık yatırımla yaprak tuz üretim hattını devreye alan Chef Seasons, piramit şeklindeki özel tuzların üretimine başladı.

Flake Salt üretimi ile ekonomiye 1 milyon dolarlık katkı sağlanacak

Lansman öncesi Kuveyt ve Katar da süpermarketlerde satışa başlayan, Irak ve Amerika distribütörlük anlaşmalarını imzalayan #saltbae markası, İngiltere, AB ülkeleri, Rusya, Japonya, Güney Kore, Latin Amerika ve tüm Ortadoğu ülkelerini kapsayan iş planı ile kısa sürede 10 milyonun üzerinde hane halkına erişecek. 

Covid döneminde restoranların kapanması sonucu en iyi stratejik iş birliklerinden biri olarak gösterilen anlaşma ile ülke ekonomisine kısa vadede 7 milyon dolar katkı sağlanması bekleniyor.

Heyecan verici lansmanın ev sahibi The Fource

Türkiye’nin ilk sanal gıda fuarı The Fource, #saltbae ve Chef Seasons ortaklığına ev sahipliği yapıyor. 23-27 Kasım tarihlerinde yerli ve yabancı tüm sektör paydaşlarının bir araya geleceği global ölçekli fuarda iki markanın seçili ürünleri renkli stantlarda ziyaretçilerle buluşuyor. 

Nusret ve Chef Seasons imzalı yaratıcı ve inovatif lezzetlerin #saltbae’ye özel hazırlanmış ürün serisinin de tanıtılacağı lansmana yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin yoğun ilgisi bekleniyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR