USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

10 Ekim 2018 15:38

Aşkozof: 'Bir platon’ik aşığın Nietzsche dönüş hikayesi

Serhan Kansu yeni kitabında kadın-erkek ilişkilerini tarihe mâl olmuş önemli filozof, düşünür, bilim insanı ve sürpriz isimlerin fikirlerinden hareketle masaya yatırırken okuyucuya felsefi kavramları da anlatıyor. Mizahi ve cüretkâr bir dili olan kitap, günümüz aşk yorumlamalarının dışındaki tarzı, yer yer sert başlıkları ve düşünülmeyeni düşündüren fikirleriyle dikkat çekiyor.

Aşkozof: 'Bir platon’ik aşığın Nietzsche dönüş hikayesi

Kitap, kadın erkek ilişkilerine dair her biri farklı ancak birbiriyle bağlantılı konu başlıklarından oluşuyor. Yer yer kısa hikâyelere de rastlanan kitapta, günümüzde sıklıkla yorumlanan “daima iyimserlik” düşüncesi yerine “gerçekçilik” düşüncesi öne çıkarılıyor. Absürt yorumlarını dahi Aristoteles, Platon, Nietzsche, Lou Salome, Simone De Beavoir gibi önemli filozoflardan hareketle temellendiren eser gerçeküstü sanılanı “gerçek” bir hale getiriyor.

Tiyatro oyunu, şiir, hikâye ve roman türünde eserler veren Serhan Kansu kitabı hakkında “Aşktan, ilişkilerden ve felsefeden söz eden eğlenceli bir kitap. Kitabı okuyanlar aşkı ve ilişkileri Aşkozof’un dilinden dinlerken gülecek, bazen kızacak, bazen de hiç akıllarına getirmediklerini düşünecekler. Kadınlara da erkeklere de ilişkilere de bambaşka gözlerle bakacaklar. Felsefi kavramları öğrenirken beyin yakan fikirlere denk gelecek ve kitabın cesaretinden hoşlanacaklar” diyor.

Müptela Yayınevi’nden çıkan ‘AŞKOZOF: bir platon’ik aşığın nietzsche dönüş hikâyesi’ adlı kitaba tüm kitapçılarda...

EN ÇOK OKUNANLAR