USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

23 Şubat 2023 10:06
AA

Piyasalarda gözler MB'nin faiz kararında

Yurt içinde piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına odaklandı.

Piyasalarda gözler MB'nin faiz kararında

ABD'de güçlenen enflasyon baskısı ve Fed'in para politikasına yönelik belirsizlikler piyasalardaki fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

Dün açıklanan Fed'in son toplantısına ait tutanaklar, neredeyse tüm Fed yetkililerinin faiz oranının 25 baz puan artırılmasında hemfikir olduğunu, birkaç yetkilinin ise 50 baz puanlık faiz artışını desteklediğini ortaya koydu.

Fed'in tutanaklarında, yetkililerin çoğunun, faiz artışlarının hızını daha da yavaşlatmanın ekonominin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefleri doğrultusundaki ilerleyişini daha iyi değerlendirmelerine imkan sağlayacağını gözlemlediği aktarıldı.

Analistler, makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini artırmasının ardından yetkililerin 50 baz puanlık faiz artışına daha sıcak bakabileceği ihtimalinin piyasalarda risk iştahını düşürdüğünü söyledi.

KARAR BUGÜN AÇIKLANACAK

Yurt içinde, dün negatif bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışın yüzde 1,51 altında 5.071,41 puandan tamamladı.

Bugün gözler TCMB'nin para politikası kararlarına çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin çoğu politika faizinin yüzde 8'e indirilmesini bekliyor.

Dün, yatay seyirle 18,8740'tan kapanan dolar/TL ise, bugün bankalararası piyasanın açılışında 18,8770'ten işlem görüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR