USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

10 Ağustos 2015 09:40

Öğretmenler zorunlu hizmet için 710 TL ek tazminat istiyor

Eğitim-Bir-Sen, 2016-2017'yi kapsayacak toplu sözleşmede, kalkınmada öncelikli yörelerde zorunlu olarak çalışan öğretmenler için 710 liraya kadar ek tazminat verilmesini talep etti. Gözler görüşme masasında...

Öğretmenler zorunlu hizmet için 710 TL ek tazminat istiyor

Eğitim-Bir-Sen, 2016-2017 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmelerinde, kalkınmada öncelikli yörelerde zorunlu olarak çalışan öğretmenler için ek tazminat teklifinde bulundu. Bu talepte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan öğretmenlere 710 liraya kadar ek tazminat verilmesi de yer alıyor.

EK TALEPLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Kamu görevlilerinin 2016-2017'ya ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemesi için geçen hafta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, memur maaşına yapılacak zam kadar ek talepler de dikkati çekiyor. Bu talepler arasında "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri" kolunda yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen'in kalkınmada öncelikli yörelerde zorunlu olarak çalışan öğretmenler için ek tazminat talebi öne çıkıyor.

GÖREV YERLERİ CAZİP OLACAK

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dezavantajlı bölgelerde öğretmen tutamamakta zorlandığını belirterek, bu durumun zorunlu çalışma süresinin uzatılmasıyla çözülmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Söz konusu talebimiz kabul görürse 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na ekli (IV) sayılı cetvelde yer alan kalkınmada öncelikli yörelerdeki öğretmenlerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu görevli olanlar 710 liraya kadar ek tazminat alabilecek. Bunun gerçekleşmesini oldukça önemsiyoruz" diye konuştu.

Kazanımlar öğretmenin motivasyonunu yükseltir

Ali Yalçın, öğretmenlerin nöbet ücreti, sınav gözetmenliği ve salon başkanlığı ücretlerindeki adaletsizlikler ile mesai dışı zamanlardaki fazla çalışma ücretleri gibi birçok hususu toplu sözleşme masasına taşıdıklarını ifade ederek, "Toplumu inşa eden öğretmenlerimizin, sosyo-ekonomik imkanlarının geliştirilmesi oldukça önemli. Gerek maaş artışı gerekse de sosyal haklardaki kazanımlar Milli Eğitim çalışanlarının motivasyonunu yükseltecektir" dedi.

Değişiklik taleplerini azaltır

Öğretmenler için dezavantajlı bölgeleri cazip kılacak teklifleri toplu sözleşme masasına taşıdıklarını söyleyen Yalçın, "Kalkınmada öncelikli yörelerde zorunlu olarak çalışan öğretmenlere ek tazminat talep ediyoruz. Ek tazminat verilmesiyle buradaki öğretmenlerden daha azı yer değiştirme talebinde bulunacak, öğretmenler için görev yerleri daha cazip hale gelecektir" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR