USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

18 Mayıs 2023 11:10
AA

Küresel piyasalarda pozitif hava görülüyor

ABD'deki borç limiti krizinin çözüme kavuşmasına dair beklentilerin artması, küresel piyasaların seyrini olumlu etkiledi.

Küresel piyasalarda pozitif hava görülüyor

Dünya genelinde bir süredir başlıca risk unsuru konumundaki ABD'deki borç limiti krizine ilişkin olumlu haber akışı varlık fiyatlarını destekliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre liderleriyle dünkü görüşmesi sonrası Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, borç limiti konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ABD temerrüde düşmeden bir anlaşmaya varacaklarından emin olduğunu bildirdi.

Söz konusu gelişmeler piyasalarda risk iştahının güçlenmesine sebep olurken, Western Alliance Bancorp'un mevduatlarının arttığına ilişkin haberlerin ardından bölgesel bankaların hisselerinde kaydedilen yükseliş de piyasalardaki pozitif seyirde etkili oldu.

KÜRESEL PİYASALARDA SON DURUM

Dün New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 1,19, Dow Jones endeksi yüzde 1,24 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,28 geriledi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne ise karışık seyirle başladı.

Avrupa'da dün karışık bir seyir öne çıkarken, bölgede enflasyonun hala hedeflenen seviyenin oldukça üzerinde olması risk iştahını törpülemeye devam ediyor.

Dün açıklanan verilere göre Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yüzde 7 artarak beklentilere paralel gerçekleşti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek dönemde en az 50 baz puan daha faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR