USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

27 Nisan 2023 10:31
AA

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

Piyasalarda gözler, Merkez Bankası'nın bugün açıklanacağı faiz kararına çevrildi.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

Bugün yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarına çevrildi. Beklentiler politika faizinin yüzde 8,50'de sabit bırakılacağı şeklinde.

Analistler, bugün yurt içinde TCMB'nin faiz kararının yanı sıra haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ile ABD'de ilk çeyrek GSYH, kişisel harcamalar ve bekleyen konut satışları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.750 ve 4.650 seviyelerinin destek, 4.800 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Yurt içinde dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışın yüzde 2,20 altında 4.783,5 puandan tamamladı.

Küresel piyasaları ise ABD bankacılık sektörüne ilişkin risklerin artması şekillendiriyor. ABD'de geride kaldığı düşünülen bankacılık krizi, açıklanan bilançolar sonrası yeniden başlıca risk unsuru konumuna yerleşti.

Ülkede bankacılık krizinde adı geçen bankalardan biri olan First Republic'in hisse fiyatındaki düşüş dün de devam ederken, hafta başından bu yana hisse fiyatındaki değer kaybı yüzde 60'ı aştı. First Republic'in açıkladığı bilançoda ilk çeyrekteki mevduat kayıpları dikkati çekerken, bankanın 100 milyar dolara yakın fon ihtiyacı olabileceğine yönelik haber akışı risk algısının daha da artmasına neden olmuştu.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

10.00 Türkiye, nisan ayı ekonomik güven endeksi

12.00 Avro Bölgesi, nisan ayı tüketici güven endeksi

14.00 Türkiye, TCMB'nin faiz kararı

14.30 Türkiye, haftalık para ve banka istatistikleri

15.30 ABD, haftalık işsizlik maaşı başvuruları

15.30 ABD, 1. çeyrek büyüme, çekirdek PCE

17.00 ABD, mart ayı bekleyen konut satışları

EN ÇOK OKUNANLAR