USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

22 Aralık 2022 19:36

Woolmark, Nissan'ın Formula E Takımı'nın partneri oldu: Merinos yünü piste çıkıyor

Woolmark, Nissan Formula E takımının resmi teknik ortağı oldu ve Merinos yünün kendine özgü teknik ve eko-kimlik özelliklerini geliştirerek performans odaklı takım kitleri oluşturdu.

Woolmark, Nissan'ın Formula E Takımı'nın partneri oldu: Merinos yünü piste çıkıyor

Dünyanın en hızlı büyüyen motor sporu olan ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın 9. serisi öncesinde Woolmark Şirketi, Nissan Formula E takımının resmi teknik ortağı oldu ve yeni yüksek performanslı takım ekipmanlarını sağlamak üzere Nissan ile ortaklık kurdu.

Nissan, sıfır emisyonlu elektrikli araçların heyecanını ve eğlencesini küresel bir kitleye ulaştırmak için Formula E'de yarışıyor. Merinos yünü, tamamen elektrikli serinin 9. Sezonu için tasarlanan ve geliştirilen Nissan Formula E Takım üniforması ile ilk kez test edildi. Üniformalar, tüm ekip için performans ve konforu en üst düzeye çıkarmak amacıyla Merinos yününün doğal özelliklerinden yararlanan motor sporlarında yeni bir doğal takım kiti türünün ortaya çıkışını müjdeliyor.

Woolmark ve Nissan işbirliği, pistte Nissan'ın yeni Formula E yarış üniformalarına yeni bir teknik katman getiriyor. Dayanıklılık ve performans göz önünde bulundurularak oluşturulan Merinos karışımı yün kiti, yünün teknik faydaları sayesinde performansı artırmak için iç katmanlar, orta katmanlar ve dış katmanlardan oluşuyor ve ortalama %50 Merinos yünü içeriyor.

Performans İçin Doğal Olarak Tasarlanan Merinos Yünü

Motor sporlarında gelişmekte olan doğal takım kiti sınıfının habercisi olan Merinos yününün doğuştan gelen performans özellikleri, Nissan Formula E Takımını bir üst seviyeye taşıyor.

Merinos yünü takım kitinde tişörtler, polo tişörtler, gömlekler, pantolonlar, şortlar, katmanlı giyim, su geçirmez ceketler ve şapkalar yer alıyor. Pilotların yarış sırasında en üst seviyede konfor ve eşsiz doğal özelliklerini hissedebileceği Merinos yünü, hava soğuk olduğunda sıcak, sıcak olduğunda ise serin kalmanıza yardımcı olur. Doğal olarak nefes alabilen ve bakımı kolay olan Merinos yünü, kokuya, rüzgâra, suya ve UV ışınlarına karşı dayanıklıdır. Başka hiçbir elyaf Merinos yününün tüm faydalarını karşılayamaz.

Woolmark Genel Müdürü John Roberts, "Nissan Formula E Takımı, işleri farklı şekilde yapma tutkusuna sahip ve elyafın doğuştan gelen performansını motor sporları endüstrisine taşıyarak yün giyme şeklimizi yeniden tanımlıyorlar. Teknik ekibimiz, elyafın kendine özgü teknik ve eko-kimlik özellikleri sayesinde beklenmedik ürün teklifleri sunarak performans odaklı bir takım kiti oluşturmak için el ele çalıştı. Merinos yününün yenilikçi doğası, ekiplerimiz arasındaki üretim teknikleri ve mühendislik sayesinde Formula E'nin arkasındaki teknolojiyle paraleldir."

EN ÇOK OKUNANLAR