USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

20 Haziran 2019 17:36

Volkswagen’in amiral gemisi Passat yenilendi

Volkswagen Passat’ın en son teknolojilerle donatılan yeni versiyonu yollara çıkmaya hazır. Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) verilerine göre Türkiye’de 2005 yılından bu yana segmentinin lideri olan Passat, daha da şık çizgilere sahip dış tasarımı, verimli motorları, yenilikçi konfor ve güvenlik sistemleri ile başarısını sürdürmeye hazırlanıyor

Volkswagen’in amiral gemisi Passat yenilendi

1973 yılında pazara sunulan ve bugüne kadar 30 milyon adetlik satış rakamına ulaşan Volkswagen’in amiral gemisi Passat yenilendi. Markanın en son teknolojileriyle donatılan Yeni Passat, 0-210 km/s hızları arasında yarı otonom sürüş imkânı sağlayan asistan sistemi “Travel Assist” ve “Kapasitif Direksiyona” sahip ilk Volkswagen modeli olacak.  Yenilikçi aydınlatma teknolojisine sahip LED farlar, 8 inçlik renkli dokunmatik ekrana sahip bilgi ve eğlence sistemi Yeni Passat modelinde standart olarak sunuluyor.

Passat’ın 2005 yılından bu yana aralıksız olarak Türkiye’de segment lideri olduğunu vurgulayan Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “Passat, 14 senedir bulunduğu D segmentinin lideri konumunda. Markanın amiral gemisi Passat, her nesliyle, her ürün geliştirmesiyle bulunduğu segmentin standartlarını yeniden şekillendiriyor. Yeni Passat, iş ve günlük hayatta kullanım kolaylığı ve prestijinin yanı sıra, Volkswagen’in en yeni teknolojilerine sahip modeli olarak da öne çıkıyor” diye konuştu. Bottaro, Yeni Passat’ın Türkiye’de satışa sunulacağı tarihin, yılın üçüncün çeyreği olarak planlandığını belirtti.

Üç farklı motor seçeneği

Yeni Passat 1,5 lt TSI 150 PS benzinli, 1.6 lt TDI 120 PS, 150 PS ve 240 PS’lik iki farklı güç seçeneğine sahip 2.0 lt TDI dizel motor seçenekleri ile yollarda olacak. Yeni Passat'ın 150 PS gücündeki 1.5 TSI benzinli motoru, değişken Aktif Silindir Yönetimine (ACT) sahip ve yalnızca 1.500 dv/dk aralığında 250 Nm gücündeki maksimum torka ulaşıyor.

Volkswagen, Passat’ın 1.6 TDI motoru ile dizel motorlu serisinin de başlangıcını yapıyor. Motor, 7 ileri DSG ile sunulacak. 250 Nm maksimum tork üreten bu motorla birlikte Passat, saatte 205 km azami hıza erişiyor.

Yeni 2.0 TDI Evo, Passat'ın en önemli yüksek hacimli motorlarından biri haline gelecek. 150 PS güce sahip motor 7 ileri DSG şanzıman ile sunuluyor. Maksimum tork değeri ise 360 Nm'ye kadar çıkıyor.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR