USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

04 Eylül 2019 19:01

Lamborghini’nin ilk elektrikli otomobili 'Sian' tanıtıldı

Süper spor otomobillerin arasında oldukça özel bir yere sahip olan Lamborghini, ilk elektrikli motora sahip otomobilini tanıttı.

Lamborghini’nin ilk elektrikli otomobili 'Sian' tanıtıldı

Otomobil dünyasının efsane markalarından Lamborghini yeni otomobiliyle karşımıza çıktı. İlk defa bir otomobilinde elektrikli motora yer veren Lamborghini, 48 voltluk hafif hibrit bir sistem kullanıyor. Otomobilin kalbinde ise 6.5 litrelik V12 motor yer alıyor. Toplamda 819 beygir güç üreten otomobil böylece 770 beygirlik SVJ modelini de tahtından ediyor ve şimdiye kadar üretilen en güçlü Lamborghini olarak karşımıza çıkıyor.

Maksimum hızı 350 km/s olarak sınırlandırılan otomobilin 0-100 km/s hızlanması 2.8 saniye sürüyor. 30-60 km/s hızlanmasını 0.2 saniyede tamamlayan Sian, 70-120 km/s hızlanmalarını ise 1.2 saniyede tamamlayarak bu yönden de SVJ'nin önüne geçiyor.

Oldukça iddialı bir tasarıma sahip olan otomobilde bir Lamborghini klasiği olarak altıgen detayları görebiliyoruz. Aracın kokpitinde ise dikey olarak konumlandırılan dokunmatik bir ekran orta konsolda dikkat çekerken, gösterge paneli de dijital olarak kendisine yer bulmuş.

Otomobilin arka kanatçıkları üzerinde yer alan “63” sayısı ise firmanın üreteceği örneklerin adedini gösteriyor. Yalnızca 63 müşterinin sahip olabileceği Sian tam 3.6 milyon dolara satılıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR