USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

26 Ağustos 2019 11:39

ikinciyeni 5 yılda 89 bin araç sattı, toplamda 5 milyar TL ciroya ulaştı

ikinciyeni.com’un altı aylık satış verilerini değerlendiren Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “2014 yılında başladığımız online ihale yöntemiyle ikinci el otomobil satışı yolculuğumuzda bugün geldiğimiz noktadan gurur duyuyoruz. Beş yıllık süreçte 55 binden fazla kişi platformumuz üzerindeki araçlara teklif verdi. 50 binden fazlası 2019 yılında olmak üzere toplamda 362 bin üyeye ulaştık. Bu rakamlar ikinciyeni.com’a olan güvenin önemli bir göstergesi” dedi.

ikinciyeni 5 yılda 89 bin araç sattı, toplamda 5 milyar TL ciroya ulaştı

ikinciyeni.com üzerinden satılan otomobillerin özellikleriyle ilgili de bilgi veren Ayyıldız, “Platformumuz üzerinden, 19 bin TL’ye de 5,5 milyon TL’ye de ikinci el satışı gerçekleştirdik. Çok geniş bir ölçekte, tüketicilerimizin ihtiyacı olan tüm otomobil tiplerine platformumuzda yer veriyoruz” şeklinde konuştu.

2019 yılının ilk altı ayında, 36 markadan toplam 211 modelde otomobilin satışa sunulduğunu belirten Ayyıldız, online açık artırma yöntemi dışında 500’ün üzerinde otomobilinde “hemen al” seçeneği üzerinden satıldığını ve müşterilerin ihaleye girmeden bu araçları satın aldıklarını belirtti. İlk altı ayda birden fazla otomobilin olduğu 855 ihale açtıklarını ve bunlar için 5 bin 164 teklif yapıldığını belirten Ayyıldız, ikinci el pazarındaki uzmanlıklarını geliştireceklerini ve sürdürülebilir büyümelerine devam edeceklerini söyledi.

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü ikinci el sektörü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “TÜİK verilerine göre 2019’un ilk altı ayında sektör yaklaşık yüzde 6 daraldı.Ocak-Haziran ayları arasında ikinci el fiyatlarında toplam % 10 artış gözlemlendi. Aynı dönemde sıfır otomobil fiyatlarına baktığımızda bazı markaların % 6-7 civarında zam yaparken, bazılarının hiç değişim yapmadığını görüyoruz. Ortalama bir oran vermek gerekirse yaklaşık % 4 civarında bir değişim oldu. İkinci el pazarında gerçekleşen satışlara baktığımızda ise Türkiye’de 2017 yılında piyasadaki otomobillerin yaş ortalaması %11,7’di. 2018 yılında açıklanan verilere göre bu oran %12,6 olarak gerçekleşti. Bu durumda tüketicilerin alım gücünden dolayı yaş ortalaması daha yüksek araçları tercih etme eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. Segment olarak baktığımızda ise ekonomi sınıfı B ve C segment araçların daha fazla satıldığını görüyoruz”

EN ÇOK OKUNANLAR