USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

22 Mart 2023 10:47

Çinli otomobil devi Chery'nin SUV modelleri Türkiye'de satışta

Chery, daha önce tanıtımını yaptığı 3 SUV modelini Türkiye'de satışa sundu. Araçların fiyatları lansmana özel 810 bin TL'den başlıyor.

Çinli otomobil devi Chery'nin SUV modelleri Türkiye'de satışta

Küreselleşme stratejisinin önemli bir adımı olarak Türkiye pazarına giriş yapan Chery, kısa bir süre önce ön tanıtımını yaptığı 3 yeni SUV modelinin fiyatlarını açıkladı. Mart ayı itibarıyla satışa sunulan yeni SUV modeller, yüksek teknolojili donanımları ve tasarımlarıyla olduğu kadar, Chery Türkiye tarafından sunulan 5 yıl veya 150.000 kilometrelik garantiyle de dikkatleri çekiyor. Markanın ilk küresel modeli olarak dikkat çekenChery OMODA 5, 3 ayrı donanım paketi ve lansmana özel 810 bin TL'den başlayan anahtar teslim fiyatıyla dikkat çekiyor. Konfor ve modaya odaklanan TIGGO 7 PRO da 3 ayrı donanım paketi ve lansmana özel 825 bin TL'den başlayan anahtar teslim fiyatıyla öne çıkıyor. Markanın, tamamı SUV sınıfındaki yeni modellerinden teknoloji ve lükse odaklanan amiral gemisi TIGGO 8 PRO ise 2 ayrı donanım paketi ve lansmana özel 1 milyon 50 bin TL'den başlayan anahtar teslim fiyatıyla iddiasını ortaya koyuyor. OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO modellerinde yüksek verimlilik sağlayan 1.6 litrelik turbo benzinli 183 HP'lik motorlar 7 ileri DCT çift kavramalı otomatik şanzımanla sunuluyor

"TÜRKİYE, KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR"

Chery'nin 20 yılı aşkın teknolojik birikimi ve üstün hizmet becerisiyle Türkiye'de çok sayıda yenilik sunacağını da söyleyen Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, "Benzersiz coğrafi avantajları ve güçlü endüstriyel altyapısı ile Asya ve Avrupa arasındaki kesişme noktası olan Türkiye, dünyanın gelişmekte olan ekonomilerinden ve dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri. Türkiye bu açıdan, Chery'nin küreselleşme sürecinde büyük önem taşıyan Avrupa pazarına girme noktasında köprü görevi görüyor. Geçtiğimiz birkaç ayda birçok yetkili satıcı ile iş birliğine gittik ve markaya olan güvenleri için çok minnettarım. Bundan sonra da Türkiye pazarında büyümeye, daha fazla ürün getirmeye ve otomobil pazarını adım adım zenginleştirmeye devam edeceğiz. Türk tüketicisine en iyi ürünleri, en iyi hizmeti ve en iyi deneyimi Chery ile sunmaya devam edeceğiz" dedi. Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan ise; "2022'de duyurduğumuz Chery'nin Türkiye'deki yeni yapılanması, Türk tüketicisi tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Henüz fiyatlarımızı açıklamadan 20.000'in üzerinde müşterimiz bizimle temasa geçerek araçlarımızla ilgilendi. Bugün ilk etapta 18 ilimizde, 25 yetkili satıcımızla Türkiye'de de müşterilerimizle buluşmaya resmen başlıyoruz. Mart 2023 itibarıyla satışına başladığımız 3 yeni SUV modelimizde hedefimiz, mutlu müşteriler yaratarak daha fazla tercih edilmek ve Chery'nin güvenilir, konforlu, teknolojik ürünler sunduğunu göstermektir" dedi.

Kısa zamanda Chery'e olan ilginin arttığına değinen Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan ise "2022'de duyurduğumuz Chery'nin Türkiye'deki yeni yapılanması, Türk müşterisi büyük ilgi uyandırdı. Henüz fiyatlarımızı açıklamadan 20.000'in üzerinde müşterimiz bizimle temasa geçerek araçlarımızı satın almak isteklerini dile getirdiler. Bugün ilk etapta 18 ilimizde, 25 yetkili satıcımızla Türkiye'de de müşterilerimizle buluşmaya resmen başlıyoruz. Mart 2023 itibarıyla satışına başladığımız 3 yeni SUV modelimizde hedefimiz, müşterilerimiz tarafından daha çok tercih edilmek, Chery'nin güvenilir, konforlu ve teknolojik ürünleri sunduğunu göstermektir. Zengin donanımlı SUV modellerimiz Türkiye pazarının beklentilerine göre kapsamlı araştırmalarımız sonucunda nihai halini aldı. Chery markası olarak Türkiye SUV pazarındaki etkin oyunculardan biri olacağımıza inancımız tam. 2023'teki hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyen dönemlerde model yelpazemizi çeşitlendirerek Chery markamızı çok daha geniş kitlelerle buluşturmayı planlıyoruz" dedi.

(Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan ve Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo)

Çin'in aralıksız 20 yıldır en çok büyük otomotiv üreticisi olan Chery, Türkiye pazarına girdikten kısa süre sonra yepyeni modellerini ülkemizde de yollara çıkarmaya başladı. Markanın, tamamı SUV sınıfındaki yeni modellerinden teknoloji ve lükse odaklanan amiral gemisi TIGGO 8 PRO'nun lansmana özel anahtar teslim fiyatı 1 milyon 50 bin TL'den başlıyor. Konfor ve modaya odaklanan TIGGO 7 PRO'nun lansmana özel başlangıç fiyatı ise 825 bin TL'den başlıyor. Markanın ilk küresel modeli olarak dikkat çeken OMODA 5 ise lansmana özel 810 bin TL'den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla öne çıkıyor. Chery, rekabetçi fiyat politikasının yanı sıra, Mart ayı içerisinde satışa sunulan yeni modellerinde 5 yıl veya 150.000 kilometre garanti sunarak araçlarına olan güveni de gözler önüne seriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR