USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

18 Ocak 2023 10:51

Refik Anadol'un yapay zeka destekli illüstrasyonu, Dünya Ekonomik Forumu'nda sergileniyor

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Türk Sanatçı Refik Anadol'un yapay zeka destekli illüstrasyonu sergileniyor.

Refik Anadol'un yapay zeka destekli illüstrasyonu, Dünya Ekonomik Forumu'nda sergileniyor

Yeni medya sanatçısı ve yönetmen Refik Anadol, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında sergilediği yapay zeka destekli illüstrasyonu "Yapay Gerçekler: Mercan"a ilişkin, "Sanırım ilk defa bir Türk sanatçı, bu platformda ve bu ölçekte iş paylaşıyor. Onun için çok gururluyum." dedi.

Anadol, Davos'ta gerçekleştirilen WEF'in ana Kongre Merkezi'nde, "Yapay Gerçekler: Mercan" illüstrasyonun bulunduğu alanda AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

WEF yetkilileri ile bir yıl önce başlayan bir diyalog neticesinde bu etkinliği yaptıklarını belirten Anadol, yaklaşık 100 milyondan fazla su altı verilerini kullanarak mercanların yaşayan su ve fauna yapılarına bakarak yapay zeka ağı ürettiklerini kaydetti.

Anadol, WEF'in bu yıl iklim değişikliği ve benzer problemler karşısında yapay zekanın yaratıcı kullanım tekniklerine önem gösterdiğine dikkati çekerek, şuunları söyledi:

"Biz de bu proje için şu anda en kompleks ve kullanması güncel olan yapay zeka algoritmalarını kullanarak, dünyanın herhalde bu alandaki en kompleks yapay zeka ağını geliştirdik. Amacımız, mercanlar gibi, iklim değişikliğinden ilk zarar gören canlıların değerini tekrar kazanmak için ne yapabiliriz sorusunu cevaplamaktı. Bunu sadece fiziksel dünyada değil, metaversede de anlamaya çalışmak istedik. Bu anlamda 5 milyar parametreli başka bir yapay zeka ağından gerçeğe çok yakın mercanlar üretmeye çalıştık."

(Yeni medya sanatçısı ve yönetmen Refik Anadol)

EN ÇOK OKUNANLAR