USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

10 Kasım 2022 10:56

Artweeks@Akaretler'de sanat yolu ile toplumsal farkındalık birlikteliği

Yves Rocher Türkiye, Artweeks@Akaretler 7'nci Edisyon'da sanat yolu ile toplumsal farkındalık adına bir yolculuğa adım atıyor.

Artweeks@Akaretler'de sanat yolu ile toplumsal farkındalık birlikteliği

Mekanlar, fikirler ve bunları temsil eden kimlikler arasındaki ilişkileri irdeleyen ve yapı çözümünü yapan mekana özel enstalasyonlar üzerinde çalışan Sanatçı Gönül Nuhoğlu'nun Artweeks@Akaretler 7. Edisyon'a özel, Yves Rocher çalışanlarından ve müşterilerinden toplanan geri dönüştürülebilir veya geri dönüştürülmüş atık ambalajlar ile hayata geçirdiği SEV, KORU, DÖNÜŞTÜR sanat üçlemesi farkındalığı tetiklemek amacıyla Akaretler Meydan'da hayat buluyor. Daha sürdürülebilir bir gelecek için doğayı ve çevreyi korumak için farkındalık yaratmayı hedefleyen bu projede 55 Yves Rocher mağazasından geri dönüştürülebilir atık toplama kutularından gelen atıklar ile, bu proje #SevKoruDönüştür sloganı ile harekete geçme mesajı veriyor.

2030'A KADAR MARKALARININ TAMAMININ B CORP SERTİFİKASI ALMASINI HEDEFLİYOR

Yves Rocher, marka kimliğinin büyük bir parçası olarak doğaya saygılı ürünler, geri dönüştürebilir paketlemeler ile daha az plastik kullanımını destekliyor. 'Sıfır atık' ilkesi doğrultusunda daha az ambalaj, daha az plastik ve daha sürdürülebilir bir yaklaşım için her gün çalışmalarına devam eden markanın 2020 itibari ile artık tüm ürünlerinde kullandıkları plastik şişeler, %100 geri dönüştürülmüş ve %100 geri dönüştürülebilen plastikten üretiliyor. Grup Rocher, 2030'a kadar markalarının tamamının B Corp sertifikası almasını hedefliyor. 2030'a kadar plastik tüketimini %30 azaltmayı, geri kalan kısımda ise tamamen geri dönüştürülebilir plastik kullanmayı taahhüt etmek isteyen marka aynı zamanda, sera gazı emisyonlarını 2010 yılına göre %50 azaltma kararı almış durumda. Bilgili Holding ev sahipliğinde tarihi Akaretler Sıraevler'de gerçekleşen Artweeks@Akaretler 7. Edisyon kapsamında Yves Rocher ve Gönül Nuhoğlu'nun ortak çalışması olan bu eser her birimiz kendi hayatlarımızın kahramanı olsak da geleceğin de kahramanları olabileceğimizi hatırlatıyor.

(Sanatçı Gönül Nuhoğlu)

EN ÇOK OKUNANLAR