USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KOBİ

13 Kasım 2023 15:21

Depremzede KOBİ'lere can suyu olacak: Ödemeler 1 ay içerisinde başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki KOBİ'ler için sundukları desteğe başvuruların 30 bini geçtiğini bildirdi.

Depremzede KOBİ'lere can suyu olacak: Ödemeler 1 ay içerisinde başlıyor

KOSGEB Başkanı Serdar İbrahimcioğlu, 10 günde binin üzerinde depremzede işletmenin ödeme talebini onayladıklarını belirterek, "Hak kazanan işletmeler en geç bir ayda hesaplarında ödemeleri görecek" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan KOSGEB'in uluslararası fonları kullanarak başlattığı proje, depremden etkilenen bölgelerde KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanmasını amaçlıyor. KOSGEB eliyle uygulanan projenin finansmanı Dünya Bankası tarafından sağlanıyor.

Projeden, depremin yıkıcı etkisinin ez fazla görüldüğü Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Nurdağı ve İslahiye'de hasar gören veya en az yüzde 30 gelir kaybına uğrayan işletmeler, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ve Gaziantep'te ise (Nurdağı ve İslahiye ilçeleri hariç) hasar gören işletmeler faydalanacak.

FAİZSİZ DESTEK

Şartları uyan işletmeler, hasar durumuna, bulunduğu il ve işletme ölçeğine göre 200-750 bin lira arasında destekten yararlanacak. Başvurular, www.kosgeb.gov.tr'den yapılacak. Destekten faydalanmak isteyen işletmelerden yalnızca, borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi talep edilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR