USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

01 Nisan 2023 10:31

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizi vuran 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaralar hızla sarılmaya çalışılıyor. Depremzede vatandaşlarımızın yeniden istihdama katılması, farklı iş kollarının ve geçim kaynaklarının kurtarılması, yeniden yapılanmanın önemli bir parçasını temsil ediyor. Depremin istihdam ve çalışma hayatı üzerindeki etkisini azaltmak için kamu ve özel sektör birlikteliğiyle şekillenecek bir yol haritası kurgulanıyor... Bugün itibariyle ülkemizin yaşadığı felaketin ardından yitirilen her vatandaşımız için tutulan yas devam ediyor. 11 ilimizde yaşama tutunan vatandaşlarımız için ise yaraları sarmak ve yeniden yapılanma sürecini hızlandırmak için istihdam seferberliği başladı.

Büyük bir doğal afetin ardından işgücü piyasasına katılımın önüne; barınma, ulaşım, hizmet eksikliği, fiziksel ve zihinsel sağlık sorunları da dahil olmak üzere birçok engel çıkıyor.

Bu noktada; iş kayıplarını önlemede, göç eden çalışanlara yeni iş bulurken gelir desteği ve yeniden istihdam yardımı sağlama ve toparlanma sürerken iş yaratmayı teşvik edecek ortamı yaratmada kamuya önemli bir sorumluluk düşüyor. İlk acil durum müdahalesinden sonra, kamunun belki de en önemli rolü; özel sektörün bölgeye yönelmesi için yeniden yapılanmayla ilgili bürokrasi ve belirsizliği azaltmak ve kamu altyapısını mümkün olan en kısa sürede eski haline getirerek işlevsel bir ortam oluşturmak oluyor.

Özetle toparlanma sürecini hızlandırmak için istihdam odaklı bir yaklaşım şart.

İnsanların mümkün olan en kısa sürede işbaşı yapmasına yardımcı olmak hayati önem taşıyor. Platin Dergisi olarak, bu ay iş gücü talebinin ve arzının aynı anda düşmesinden kaynaklı oluşması muhtemel istihdam ve gelir kaybının önüne geçilmesini sağlamak adına uzun dönemi kapsayacak bir ajanda oluşturulması için uzman isimlerin katkılarıyla 6 adım belirledik. İstihdam seferberliğine katkı sunan firmaların görüşleriyle şekillenen dosya haber çalışmamızda 'İstihdam seferberliği nasıl kurgulanmalı?' sorusuna yanıt arıyoruz.