USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

18 Mayıs 2022 16:19

YATAŞ'TAN İSTİKRARLI BÜYÜME STRATEJİSİ

Yataş Grup olarak son 10 yılda her yıl yüzde 50 büyüme gösterdiklerini anlatan Yataş Grup CEO'su Nuri Öztaşkın, “2022 yılı için yüzde 100'e yakın büyüme hedefimiz var. Reel büyüme ise enflasyon üzerinden yüzde 15-20 büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

YATAŞ'TAN İSTİKRARLI BÜYÜME STRATEJİSİ

Pandeminin en çok kazanan sektörlerinden biri de mobilya oldu. Alanda faaliyet gösteren ve büyümesini sürdüren Yataş Grup, çatısı altında bulunan Enza Home, yeni mağaza konseptini Piyalepaşa mağazasında tanıttı. Altı aylık bir çalışmanın ardından Kasım ayında açılan 2 bin 550 metrekare büyüklüğündeki mağazanın mimari konseptinde sergilenecek ürünlere kadar tüm detaylarının incelikle planlandığını söyleyen Yataş Grup CEO'su Nuri Öztaşkın, mağazaya dair şu bilgileri verdi: "Bu mağaza bizim yeni konsept mağazalarımızdan biri... Hem geniş bir otoparkı hem de alışverişe ara verip dinlenmek isteyenler için açık-kapalı kafe bölümleri mevcut. Ayrıca içinde bir de outlet bölümü barındırıyor. Teras katında bir toplantı odası ve merkez ofis ekiplerinin sahadayken çalışmalarına imkan sağlayan ofis bölümü bulunuyor."

HEDEF YÜZDE 100 BÜYÜME

Yataş Grup olarak son 10 yılda her yıl yüzde 50 büyüme gösterdiklerini anlatan Nuri Öztaşkın, "2022 yılı için yüzde 100'e yakın büyüme hedefimiz var. Reel büyüme ise enflasyon üzerinden yüzde 15-20 büyümeyi hedefliyoruz" dedi. 2021'i başarıyla tamamladıklarını, bu yıl da büyümelerini sürdürdüklerini söyleyen Öztaşkın, şu bilgileri verdi: "Yaptığımız yeni yatırımlarla çalışan sayımız ise 3 bin 396'ya ulaştı. Enza Home markamız ile ise 197 bayi ve 46 mağaza ile 243 satış noktasında müşterilerine hizmet veriyoruz. Yurt dışındaki büyümemizi de sürdürüyoruz. Dünyanın birçok farklı ülkesinde toplam 127 satış noktamızla hizmet veriyoruz. Enza Home olarak dünyanın birçok farklı ülkesinde 100'ü Amerika'da olmak üzere 200 e yakın satış noktasında yer alırken, Yataş Bedding markamız ile 150 ye yakın satış noktasında müşterilerimiz ile buluşuyoruz. Son dönemde sektörümüzde Afrika pazarında bir fırsat olduğunu yakından gözlemliyoruz, bu pazarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca Doğu ve Orta Avrupa'da da ciddi bir potansiyel mevcut! İran ve Pakistan pazarında markalarımıza yoğun bir ilgi var. Çin, İngiltere ve Kanada da öncelikli hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Kendi şirketimizle girdiğimiz Rusya ve ABD pazarlarında da bu yıl agresif bir büyüme hedefliyoruz. Bu yılki hedefimiz Pakistan, Kanada, Çin, Hindistan ve İngiltere başta olmak üzere 50'den fazla lokasyonda 160'ın üzerinde mağazaya sahip olmayı hedefliyoruz."

1 MİLYON LİRAYI AŞKIN YATIRIM

Öte yandan Yataş Grup, e-ticarette de bir hayli iddialı. Uzun süredir Yataş Bedding markasıyla online satış hizmeti sunan Grup, Mart ayında da Enza Home ve Puffy online mağazaları da hizmete aldı. Online mağazaları haricinde şu anda 6 farklı pazaryeri üzerinden satış gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Öztaşkın, bulundukları tüm kategorilerde ciroda liderliği hedeflediklerinin altını çizdi. Enza Home online mağazası için 1 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım yaptıklarını söyleyen Öztaşkın, "Mağazalarımızdaki müşteri deneyimini online mağazamıza taşıdık ve dünyada ilk kez bir internet sitesi üzerinden bir koleksiyonu tek sayfada, takım halinde ulaşılır hale getirdik. Bu, şu anlama geliyor: Örneğin yemek odasına tıkladığınızda sandalye, masa, konsol gibi ürünlerin hepsini bir arada buluyorsunuz. Tek tek tıklayıp seçim yapmanıza gerek kalmıyor. Bu sayede tüketicilere kolaylık sağlıyoruz. Bunun yanı sıra 73 ilde sevkiyat ve montaj hizmeti verilebilecek şekilde bir altyapı oluşturduk" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR