USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

05 Nisan 2022 17:40

“TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMLARIMIZIN DEĞERİ 1 MİLYAR EURO'YA ULAŞTI”

Türkiye'de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla hizmet veren BSH Grubu'nun Türkiye'ye en büyük yatırımını 2021 yılında yaptığına değinen BSH Türkiye CEO'su Gökhan Sığın, salgın sırasında üretimde 1 gün bile kaybetmemek için çalıştıklarına vurgu yaparken grubun yıllık finansal sonuçlarını paylaştı.

“TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMLARIMIZIN DEĞERİ 1 MİLYAR EURO'YA ULAŞTI”

"2021 YILINDA YENİDEN REKOR BİR VERİME ULAŞTIK"

Toplam cirosunu 15.6 milyar Euro olarak açıklayan şirketin 2021 yılı Ar-Ge yatırımları da toplam cironun %5'i olan 755 milyon Euro'ya ulaştı. Tüm ürün kategorilerinde ve tüm bölgelerde belirgin büyüme kaydeden BSH, Asya ve Afrika bölgelerinde ise oldukça güçlü piyasa yükselişi sağladı. Aynı zamanda Mısır ve Meksika'da yeni fabrikalar kurdu ve farklı bölgelerde yerel Ar-Ge merkezleri yatırımlarını artırdı. Toplantıda konuşan BSH Grubu CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Carla Kriwet, "Mevcut durumda yaşanan zorluklara rağmen, 2021 yılında yeniden rekor bir verime ulaştık. Dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarımıza gösterdikleri üstün emekleri ve katkıları sebebiyle yürekten teşekkür ederim. Yeni dönemde de bu başarıyı devam ettirmek üzere çalışacağız. Ukrayna'da yaşanan üzücü koşulların yanı sıra halen devam eden Koronavirüs pandemisi ve etkileri, tedarik süreçlerindeki değişkenlikler ve yarı iletkenlerin kıtlığı gibi küresel anlamda etki gösteren sorunların gelecek yılda da işlerimizi etkilemeye devam edeceğini öngörüyoruz. Sürdürülebilirlik ve kârlılık birbiriyle çelişmiyor. Tam aksine; sürdürülebilir süreçlere ve ürünlere yaptığımız yatırımlar, yalnızca kurumsal bir sorumluluk değil, aksine karşılığını aldığımız eylemlerdir" dedi.

"UZUN VADEDE BAŞARIYA ULAŞMAK İÇİN YAPTIĞIMIZ OPERASYONLARI ÇEŞİTLENDİRİYORUZ"

Özellikle Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya gibi Batı Avrupa'nın büyük pazarlarının yanı sıra Kuzey Avrupa ve Türkiye'de de önemli ölçüde büyüme kaydeden BSH Grubu CMO'su Matthias Ginthum; "Uzun vadede başarıya ulaşmak için yaptığımız operasyonları çeşitlendiriyoruz, talep artışı beklediğimiz küçük ölçekli pazarlarda da ciromuzu artırmak için çalışıyoruz. Amerika'da büyüme stratejimiz, lüks ve üst kademe ürünlerde tüketicilerin ilk tercihi olmak üzerine kurulu. Aynı şekilde Çin'de, üst ve orta fiyat kademesinde, piyasadaki güçlü konumumuzu, inovasyon alanında da lider pozisyonunu yakalayarak pekiştirmek ve daha da ileriye taşımak istiyoruz. Afrika ve Hindistan bölgesi, büyüme stratejimizin uygulamaya konulması bakımından ana lokasyonlar. Halihazırda Hindistan'ın Chennai şehrinde üretimimize devam ediyoruz. Aynı zamanda Mısır'da da Afrika kıtasındaki ilk fabrikamızın inşaatına başladık" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE, TÜKETİCİ PERSPEKTİFİNDEN ÇOK OLGUN VE DERİN BİR PAZAR"

Türkiye'deki yatırımlarının değerinin 1 milyar Euro'ya ulaştığını vurgulayan BSH Türkiye CEO'su Gökhan Sığın, sözlerine şöyle devam etti: "Mali sonuçlarımız oldukça başarılı. BSH Türkiye, doğusunda kalan Çin ve Tayvan hariç ve aşağıda kalan Yeni Zelanda, Avustralya hariç kalan kısmının hub'ı. Bölgenin yönetim merkezi olmasının arkasında yatan en büyük nedenlerden biri Türkiye'deki yapılanmanın çok olgun bir şirket olması. Çünkü, Türkiye tüketici perspektifinden çok olgun ve derin bir pazar hem de üretim ve Ar-Ge tesislerimiz açısından çok olgunlaşmış bir pazar. Türkiye'nin pazar dinamizmi, çevre pazarlar için çekici bir unsur."

EN ÇOK OKUNANLAR