USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

07 Nisan 2023 13:44

Sanko Holding'den deprem bölgesine 2000 konteynerlik yaşam alanı

Deprem felaketinin ilk gününden itibaren bölgedeki tüm imkanlarını seferber eden Sanko Holding, depremin etkilediği illerden Adıyaman ve Gaziantep'te afetzedelerin barınması için 2000 konteynerlik yaşam alanı kurmak üzere harekete geçti.

Sanko Holding'den deprem bölgesine 2000 konteynerlik yaşam alanı

Türkiye, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, deprem bölgesinde tüm imkanlarını seferber eden Sanko Holding, Adıyaman ve Gaziantep'te 2000 konteynerlik yaşam alanları kurmaya hazırlanıyor. Gaziantep'te tekstil, ambalaj, ytong gaz beton üretim tesisleri ve AVM'sinin yanı sıra Adıyaman'da tekstil, çimento tesisleri, Kahramanmaraş'ta çimento tesisleri bulunan Sanko Holding'in, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da toplam 8 bin çalışanı var.

Bölgede önce insan odaklı hareket ettiklerini kaydeden Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Bölgede depremden etkilenen çalışanlarımızın, ailelerinin ve tüm vatandaşlarımızın toparlanması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yapılacak ne varsa onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Adıyaman ağırlıklı olmak üzere konteyner kentler kuruyoruz. Evlerini kaybeden çalışanlarımız için barınma sorununu çözmeye çalışıyoruz. Adıyaman ve Gaziantep'te 2000 konteynerlik yaşam alanları kuruyoruz. Bunun yanı sıra diğer ihtiyaçları da belirleyip çözümler üretiyoruz" diyor.

"Şehirleri daha yaşanabilir kentlere dönüştürmek gerekiyor. Tekrar ivmenin yakalanması için deprem bölgesinde daha önce üreticilerden alım yapanlar buna devam etmeli, hatta öncelik vermeli"

"BÖLGE, ÜRETİM FAALİYETLERİNE DÖNME ÇABASINDA"

Diğer taraftan bölgede üretim faaliyetlerine dönme çabasında olduklarını dile getiren Konukoğlu, şöyle devam ediyor: "Gaziantep'teki fabrikaların çoğunda üretim yüzde 80-85 kapasiteye ulaştı. Kahramanmaraş'taki çimento tesisimizi en erken nisan sonunda devreye alabiliriz. Adıyaman Çimento üretime başladı. Adıyaman Tekstil ise, kısmen üretime başladı. Makineleri kademeli olarak devreye alarak üretimi artırıyoruz. Müşterilerimiz de terminlerde aksamaların sorun olmadığını belirttiler."

Bölgenin yeniden kalkınması için herkesin daha çok çalışması gerektiğini söyleyen Adil Sani Konukoğlu, "Herkes kendi görev ve sorumluluğu çerçevesinde seferberlik halinde. Öncelikle bizim göçü terse çevirmemiz gerekiyor. Bunun için de bölgede çalışan arkadaşlarımızın avantajlarını artırmalıyız. Bunu yapabilmemizin yegâne yollarından birisi de çalışanlarımıza vereceğimiz teşviklerdir. Örneğin bizlerin işveren olarak talebi, yatırdığımız sigorta ve vergilerin en azından bu yıl sonuna kadar çalışma arkadaşlarımızın hesabına aktarılmasıdır. Bu konuda beklenti içerisindeyiz" açıklamasını yapıyor.

"Özellikle hasar görmüş tesislerin ayağa kaldırılabilmesi için de bankalar destek olmalı" diye konuşan Konukoğlu, bunların yapıldığı takdirde bölgenin el birliğiyle ayağa kaldırılabileceğini söylüyor. Bunun yanı sıra şehirleri daha yaşanabilir kentlere dönüştürmek gerektiğine dikkat çeken Konukoğlu, "Tekrar ivmenin yakalanması için deprem bölgesinde daha önce üreticilerden alım yapanlar buna devam etmeli, hatta öncelik vermeli. Bu sürecin hızlanması için pozitif ayrımcılık istiyoruz. Ülke olarak kol kola vererek bu şehirleri ihya etmeliyiz" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR