USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

29 Nisan 2023 13:30

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: Yerli ve milli projeler milletimiz için gurur kaynağı oldu

MÜSİAD 27. Olağan Genel Kurul Programı MÜSİAD Genel Merkezinde geniş katılımla gerçekleştiriliyor. Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Bir ve beraber olarak, milletçe kenetlenerek, Türkiye Yüzyılı'na güçlü, kararlı ve ihtişamlı bir başlangıç yapacağımıza inanıyoruz. MÜSİAD ailesi olarak 33 yıldır bu inançla daima hakkın, hakikatin, istikrarın ve milli iradenin yanında olduk; şimdi de aynı noktadayız, duruşumuz nettir" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: Yerli ve milli projeler milletimiz için gurur kaynağı oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 27. Olağan Genel Kurulu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, MÜSİAD Önceki Dönem Genel Başkanları Erol Yarar, Ali Bayramoğlu, Ömer Cihad Vardan, Prof. Dr. Ömer Bolat, Abdurrahman Kaan, milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, il protokolü, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından MÜSİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

MÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD'ın 33 yılda elde ettiği başarıların altında Türkiye'nin son çeyrek asırda gerçekleştirdiği 'devrim' niteliğindeki stratejik kalkınma hamlelerinin yattığını söyledi. Başkan Asmalı değerlendirmesinde, "Bu sessiz devrimin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan başlattığı bereketli yürüyüş, bugün güç çarpanı mega projelerle taçlanmış ve Türkiye'yi önce 'Barış İnşa Edici Bölgesel Bir Güç' seviyesine; Şimdi de 'Kural Koyucu Küresel Bir Oyuncu' haline getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm dünyada yaktığı 'Vicdan ve Adalet Meş'alesi'; içerden ve dışardan tüm engellemelere rağmen dalga dalga büyümüş; 'Dünya Beşten Büyüktür' ve 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' idealleriyle insanlığa ümit olmuştur. Bu meş'aleyi 'Türkiye Yüzyılı'nda' daha da parlatarak yeni nesillere taşımak hepimizin boynunun borcudur" dedi. MÜSİAD'ın 2021-2023 döneminde hayata geçirdiği projelere ve çalışmalara da değinen Başkan Asmalı, 2022 Yatırım Yılı ile Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketinin Türkiye'nin üretim gücü için önemini işaret etti. Başkan Asmalı, Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sonrası MÜSİAD'ın etkin rol oynadığını vurgulayarak, "Allah'ın izniyle; deprem bölgesine yönelik çalışmalarımız, netice alıncaya kadar kararlılıkla devam edecek. Bu büyük felaketten, daha da büyüyerek, iyileşerek ve güçlenerek çıkacağız" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR İLE SOSYAL VE EKONOMİK HAYATA DOKUNUYOR

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD'ın 2021-2023 dönemi içerisinde düzenlenen etkinlikler ve hayata geçirilen projeler ile sosyal ve ekonomik hayata dokunduğunu belirtti. Ulusal ve uluslararası çalışmalar ile üreten ve güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Asmalı, asrın felaketi sonrası afet bölgesinde yaraları sarmak için atılan adımları değerlendirdi.

Başkan Asmalı sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki yıldır taşıma şerefine nail olduğumuz MÜSİAD bayrağını büyük bir ciddiyet, mesuliyet ve hassasiyetle daha yükseğe çıkarmak için gayret gösteriyoruz. Bugün gerçekleştirilen Olağan Genel kurulumuzla birlikte yenilenerek güçlenecek, aynı aşk, heyecan ve kararlılıkla yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Geçtiğimiz iki yılda Uluslararası İş Forumu, MÜSİAD Vizyoner'21, MÜSİAD EXPO, Türkiye'nin Gücü Ödülleri, Türk-Arap İş Zirvesi gibi uluslararası organizasyonlarımızın yanı sıra: Enerji, tarım, lojistik, tekstil, inşaat, savunma, dijital dönüşüm ve makine konulu tematik zirveler gerçekleştirdik. Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi'ni başlatarak ülkemizin "Yüzüncü Yıl" hedefleri doğrultusunda 2023 yılını 'Yatırım Yılı' ilan ettik. Bu çerçevede 'MÜSİAD Ticaret Ofisi'ni ve bir 'Uluslararası Yatırım Destek Ofisi' olan 'MÜSİAD Invest'i' kurarak, hayata geçirdik. Küresel ve büyük markalar üretmek için güçlerimizi birleştirdik ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kurduk. G20 ülkelerinin tamamında MÜSİAD ofislerinin kurulması hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Ayrıca ticari diplomasi faaliyetleri kapsamında iş gezilerine kesintisiz devam ettik. İnsani diplomasi çalışmalarımız çerçevesinde Suriye ve Afganistan için insani yardım kampanyaları tertip ettik. Suriye İdlib'de 600 briket evden oluşan MÜSİAD Köyü'nü tamamlayarak 4000 savaş mağduru insanın barınma ihtiyacını karşıladık. 'Yetim Hamilik Projesi' ile yüzlerce yetim çocuğa destek olduk. Hepimizi derinden üzen, Kahramanmaraş merkezli depremlerle meydana gelen 'asrın felaketi' sonrasında başlayan yardımlaşma ve dayanışma seferberliğine ilk günden itibaren tüm gücümüzle destek olduk. Anadolu irfanından beslenen MÜSİAD'ımızın tüm birimlerini, şubelerini ve üyelerini mağdur insanlarımıza hizmet için harekete geçirdik. Bölgeye binlerce tırdan oluşan yardım malzemeleri sevk ettik. Elbistan'da İHH iş birliği ile 1200 adetlik konteyner kenti tamamladık ve Hatay, Defne'de günde 150 kişiye hizmet veren sahra hastanesini inşa ettik. Şimdi de Adıyaman'da 500 konteynerlik yeni bir kent kuruyoruz. Bölge ekonomisinin yeniden ayağa kalkması için sürekli yeni kampanyalar, yeni projeler tasarlıyor ve hayata geçiriyoruz. İhtiyacı olan işadamlarımıza faizsiz, Allah rızası için borç verme anlamına gelen Karz-ı Hasen gibi kadim uygulamalarımızı canlı tutuyor, üye eşleştirme sistemimizle depremzede iş insanlarımızın ticari hayata yeniden dahil olmalarını kolaylaştırıyoruz. Allah'a hamdolsun, devletimizle ve milletimizle bir ve beraberce çalışarak yaralarımızı sarıyoruz. Allah'ın izniyle; deprem bölgesine yönelik çalışmalarımız, netice alıncaya kadar kararlılıkla devam edecek. Bu büyük felaketten, daha da büyüyerek, iyileşerek ve güçlenerek çıkacağız."

"TOGG, TCG ANADOLU, İMECE, KIZILELMA, HÜRJET, ATAK 2, MMU, ALTAY GİBİ ÖRNEKLER MİLLETİMİZ İÇİN GURUR KAYNAĞI OLMUŞTUR"

Türkiye'nin salgın dönemi başta olmak üzere, Milli Teknoloji Hamlesi ve birçok alanda uyguladığı politikalar ile öne çıktığını belirten Başkan Asmalı, TOGG, TCG Anadolu, İMECE, Kızılelma, Hürjet, Atak 2, MMU, Altay gibi projelerin büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Başkan Asmalı, "Allah'a hamdolsun, mega projelerle taçlanarak girilen Türkiye Yüzyılı'nda artık kendi savaş gemisini, savaş uçağını ve tankını imal eden, rüzgârdan ve güneşten elektrik üreten, kendi elektrikli otomobilini, kendi uydusunu ve nükleer enerjisini üreten bir Türkiye var" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR