USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

07 Mart 2022 16:14

Lojistik sektöründe teknoloji yarışı hızlandı

Pandeminin etkisiyle dijital dönüşüm sürecini hızlandıran lojistik şirketleri, adeta bir teknoloji şirketi gibi hareket ediyor. Müşterilere sunulan online yük, evrak ve anahtar performans göstergesi (KPI) takibi gibi dijital hizmetleri her geçen gün daha da geliştiren markalar, birbiriyle yarışıyor. Hız, çeviklik ve esneklik gibi kavramların öne çıktığı sektörde yatırımların katlanması bekleniyor

Lojistik sektöründe teknoloji yarışı hızlandı

Pandeminin ilk döneminde global olarak mal üretiminde meydana gelen azalma, siparişlerde büyük bir birikmeye neden oldu. Bu dönemde arz ve talebin hızlı ve dengesiz bir şekilde artması, global lojistik zincirleri üzerinde ciddi baskılar yarattı. Gerek konteyner kapasitesindeki yetersizlik gerekse belli başlı limanlarda yaşanan Covid-19 kaynaklı aksamalar, sistem üzerinde eşi benzeri görülmemiş sorunlara neden oldu. Bu durum küresel tedarik zincirinde kırılmaya yol açarken, lojistik maliyetlerinin artması ile uluslararası yatırımcılar çözüm arayışı içerisine girdi. 2021'in ilk yarısına gelindiğinde üretimin tekrar ve hızlı bir şekilde başladığı alanda, ilk olarak Çin ayağa kalktı ve global taşıma kapasitesinin büyük bir kısmını kullanmaya başladı. Sonrasında Avrupa ve Amerika hızla üretime döndü. Bulunduğu coğrafi konum, üretim gücü ve kalifiye insan kaynağı ile tedarik zincirinde önemli rol oynayan Türkiye ise bu süreçte sahip olduğu zengin lojistik ağıyla krizi fırsata çevirdi. Lojistik akışında devam eden üretime paralel olarak iç talebi sorunsuz karşılayan Türkiye, dış talepleri de kesintiye uğratmadan karşıladı.

Pandemiyle gelen köklü değişim

Öte yandan değişen müşteri beklentileri ve yeni iş modelleri; taşımacılık ve lojistik sektöründe köklü bir değişimi de beraberinde getirdi. Hız, kapasite, stok doğruluğu, çeviklik ve esneklik gibi kavramların öne çıktığı sektörde, verimlilik daha da önem kazandı. Dijital dönüşümün zorunlu hale geldiği bu dönemde, nitelikli hazır depolara olan talep artarken; şirketlerin gelecek planları dahilinde potansiyel müsait alanları fazla depolara daha çok ilgi gösterdikleri gözlemleniyor. Lojistiğin artık bir kâr merkezi olmak durumunda olduğunu aktaran sektör oyuncularına göre artık müşteriler, lojistik şirketlerinden hızlı olmalarını ve tüm süreçleri verimlilik odaklı yönetmelerini bekliyor.

Bu yapıyı hayata geçirmek ise A'dan Z'ye teknolojiyle entegre olmuş, muazzam bir koordinasyon gerektiriyor.

Çevreci taşıma çözümlerine ilgi artıyor

Yeni süreç; ticaret hayatında lojistik süreçlerini doğru yönetemeyen şirketlerin, bırakın büyümeyi ayakta kalmasının bile neredeyse imkânsız olduğunu gösteriyor. Firmalar, bu dönemde global ölçekte yaşanan ve bir kısmı kalıcı olan sorunların üstesinden gelmek için ileri teknoloji uygulamalarını ve dijitalleşmeyi merkeze alıyor. Bu nedenle müşterilere sunulan online yük, evrak ve anahtar performans göstergesi (KPI) takibi gibi dijital hizmetlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Çağımızın en önemli yönetim mottolarından birine dönüşen sürdürülebilirlik, lojistik sektöründe de önemli bir konuma sahip. Çevreci taşıma çözümleri ile alternatif taşıma modlarını kullanarak fiyat odaklı rekabet avantajı sağlanması, müşterilerin en çok önem verdiği konuların başında geliyor. Pek çok firmanın bu kapsamda kendi yol haritasını hazırladığı alanda, depolama ve taşıma çözümlerinin, 'Green Deal-Yeşil Mutabakat'a' tam uyumlu olmasına önem veriliyor. Biz de bu noktadan yola çıkarak Türkiye'nin hem yakın hem de uzak coğrafyada global bir hub olabilmesi sürecine destek veren Türkiye'nin önde gelen lojistik firmalarının gelecek hedeflerini analiz ettik.

Netlog; üç kıta ve 9 ülkede faaliyet gösteriyor

29 farklı milletten 12 binin üzerinde çalışanı, üç kıta ve dokuz ülkede yönettiği toplam 1.2 milyon m2 kapalı depo alanı, 4 binin üzerinde özmal taşıma aracıyla faaliyet gösteren Netlog; lojistik sektörünün gelişiminde önemli bir konuma sahip.

Gökalp Çak Netlog Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

"Lojistik, stratejik altyapı olarak kabul edilmeli"

"Nasıl ki damarlar tıkanırsa vücutta sorun olur, ülkede de lojistik tıkanırsa mal tedariğinde sorun olacağı gibi verimsiz lojistik de ülkede maliyetlerin artmasına, verimliliğin düşmesine neden oluyor"

Şirketlere vaat ettiğimiz, onların müşterileriyle olan bağlantısını güçlendirmek; kendi kanallarımızla onların sunduğu müşteri deneyimini pekiştirmek. Diğer yandan, başta kritik sektörler olmak üzere ülkemizin arz güvenliğinin, tedarik zincirinin bozulmamasını sağlamak. Lojistik, şirketler için olduğu kadar ülkeler için de çok büyük öneme sahip. Tabir-i caizse lojistik, ülke ekonomisinin damarı. Bu nedenle lojistik sektörünün önemini her platformda anlatmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Lojistiğin bir ülkenin stratejik altyapısı olarak kabul edilmesi ve buna göre planlar, yatırımlar yapılması, özellikle bugünün dünyasında hayati bir öneme sahip.

Serdar Erçal Borusan Lojistik Genel Müdürü

Borusan Lojistik yılda 500 bine yakın sefer gerçekleştiriyor

1973'ten beri entegre lojistik hizmet sağlayıcı olarak hizmet veren Borusan Lojistik, yurt içi komple taşımacılıkta sektörün en büyük oyuncularından. Yılda 500 bine yakın sefer yaparken, uluslararası kara taşımacılığında 50'den fazla ülkeye ulaşıyor. Hava taşımacılığında ise yaklaşık 120 ülkede, 275'in üzerinde noktaya hizmet veriliyor.

Dijitalleşme adımları artarak sürecek

"Şoförlerimizin işlerini kolaylaştırabilmek için Bukoli'nin tüm ihtiyaçları tek bir kanaldan karşılayacak bir dijital mecraya dönüşmesi yönündeki adımlarımızı hızlandıracağız"

Yeni teslimat modeli olarak sunduğumuz Bukoli, özellikle pandemi döneminde artan e-ticaret trafiğine önemli bir çözüm olarak konumlandı. Yapılan e-ticaret alışverişlerinde Bukoli tercih edildiğinde, kargo istenen alternatif noktalara bırakılabiliyor. Kullanıcılar, kendilerine uygun bir zamanda teslim noktasına uğrayarak ürünlerini alıyorlar. Türkiye genelinde 54 şehirde, 4 binin üzerinde esnafla iş birliği yaptık. Bugün itibariyle eTA üzerinde 100 binin üzerinde kayıtlı kamyon/tır şoförü bulunuyor.

DSV; lokal ve global hizmetlerle ayrışıyor

Kara, deniz, hava ve demiryolu taşımalarında hizmet veren dünyanın en büyük ilk üç taşımacılık firmasından biri olan DSV, hem global hem lokal anlamda çalışmalar yaparak pazar payını artırmayı amaçlıyor.

Ozan Önder DSV Türkiye CEO'su

Farklı pazarlara yönelmek hedefleniyor

"Yeni projemiz, Türkiye'nin Doğu Avrupa pazarında daha güçlü bir pozisyona ulaşması adına büyük önem taşıyor"

Bu süreçte kendimizi güncelleyerek yeni pazarlara giriyoruz ve yeni ürünlere yelken açıyoruz. Son iki senede iki büyük satın alma gerçekleştirdik. Birincisi 4.4 milyar dolarla aldığımız Panalpina oldu. Eylül ayı itibariyle entegrasyonunu gerçekleştirdiğimiz Kuveyt merkezli Agility Lojistik'i 4.1 milyar dolara satın aldık. Önümüzdeki dönemde, 2023 içinde 10 milyar doların üzerinde, görüşmeler şu anda devam ediyor. Pandemide demiryolu taşımacılığının sürdürülebilirlik açısından ne kadar önemli olduğunu gördük. Köseköy Terminali'ni aktif hale getirerek Avusturyalı Railcargo firması ile birlikte 40 konteyner taşıma kapasitesine sahip 20 vagonlu trenimizi düzenli olarak haftanın her günü kaldırarak, Anadolu'daki ihracatçılarımızın ürünlerini Avrupa'ya demiryolu ile direkt taşımaya başladık.

Alışan Lojistik, kontrat lojistiği ile talepleri karşılıyor

550 adet öz mal araç filosu ve Türkiye genelindeki 50'yi aşkın farklı lokasyondaki bin 500 çalışanı ile sektörde 'kontrat lojistiği' diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerinin taleplerini A'dan Z'ye kurgulayabilen Alışan Lojistik, 2021'i yüzde 45'i aşan bir büyüme ile bir milyar TL seviyelerinde kapattı. Bu büyüme trendinin çok daha fazlasını ise 2022 yılı için hedefleyen şirket, yatırımlarına hız kesmeden devam edecek.

Damla Alışan, Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Gündemleri; yeni proje geliştirmek üzerine kurulu

Depolama ve taşıma çözümlerinin 'Green Deal-Yeşil Mutabakat'a tam uyumlu olması noktasında inovatif stratejilere imza atılıyor

Dijital dönüşüm ve teknolojinin etkin kullanımı konusunda Ar-Ge merkezlerimiz sürekli yeni projeler geliştiriyor. Örneğin, son dönemdeki dijital dönüşüm yolculuğumuzda, veritabanı ve uygulama servisleri geçişi, sunucu projesi, doküman yönetimi ve SharePoint güvenlik seviyesinin artırılmasından oluşan beş farklı geçiş rotasında Microsoft Azure ile çalışarak bulutun getirdiği maliyet, güvenlik ve inovasyon avantajlarından da yararlanmaya başladık. Süreci, 2022'de tamamlamayı öngörüyoruz.

Mars Logistics'ten farklı sektörlere alternatif çözümler

Yılda yaklaşık 8 bine yakın firmaya hizmet veren Mars Logistics müşterilerinin sektörleri çeşitlilik gösteriyor. Müşterilerine uygun ve alternatif çözümler sunan şirket, sürdürülebilirlik yatırımlarını devreye aldı.

Gökşin Günhan Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi

Sürdürülebilirliğe 500 milyon TL yatırım

"Start-up şirketler ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Araç rotalama optimizasyonu, sayısal tahminleme, akıllı depolama süreçleri gibi pek çok aktif çalışmamız var"

Dijitalleşme, sektör fark etmeksizin her geçen gün önemini kanıtlayan ve üzerine projeler geliştirilmesi, yatırımlar yapılması gereken bir alan. Her şeyin gün geçtikçe dijitale kaydığı dünyamızda, beklentileri karşılayabilmek ve var olanı en iyi şekilde sunabilmek ancak çağa ayak uydurmakla mümkün. Biz de dijitalleşmeye önem veriyor, bu alanda yatırımlarımızı yaparak projeler geliştiriyoruz. Yapay zeka ve makine öğrenmesinin lojistik sektörünün iş süreçlerinde kullanım modellerinin oluşturulması ile alakalı inovatif yatırımlarımız bulunuyor. Sürdürülebilirlik hedefimiz doğrultusunda 500 milyon TL yatırım yapacağız.

Sertrans Logistics, e-ticaret lojistiği ile büyüyor

Ticaretin en hızlı gelişen alanı e-ticaretin lojistiğine yatırım yapan ilk şirket olma özelliği taşıyan Sertrans Logistics, toplamda 140 bin metrekareye yakın depolama alanı ve normal dönemde 8 milyon adetlik e-ticaret ürün kapasitesiyle yurt içi ve yurt dışında pek çok markaya hizmet sunuyor. Müşterilerine günde 140 bin adetlik ürün paketleme kapasitesiyle hızlı çözüm üretiyor, 2 bin kişiye yakın ekibiyle hizmet sağlıyor.

Nilgün Keleş Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı

2023 hedefi, sektörde liderlik

"E-ticarette yaşanan hızlı büyüme nedeniyle planladığımız noktaya daha önce vardık. Bu da yatırım planlarımızı öne çekmemize neden oldu"

2023'te ülkemizin en büyük e-lojistik şirketi, 2025'te ülkemizin en büyük lojistik organizasyonu olma hedeflerimiz bulunuyor. Bu noktada ilk hedefimiz gerçekleşti diyebiliriz. Yurt dışı büyüme planımız da net. 2022'de yapacağımız yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde ülkemiz özelinde toplam depolama kapasitemizi 240-250 bin metrekare seviyelerine çıkartacağız. Büyük bir kısmı da e-ticaret lojistiği operasyonlarına ayrılacak.

Çevreci taşıma çözümleri ile alternatif taşıma modlarını kullanarak fiyat odaklı rekabet avantajı sağlanması, müşterilerin en çok önem verdiği konuların başında geliyor

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz

Horoz Lojistik, mobilya alanında lojistiğe dair her şeyi yapmanın yanında, yerinde mobilya montaj ve satış sonrası hizmetlerini de sağlıyor. Afrika gibi uçtan uca hizmet üretmenin çok zor olduğu bir bölgede depolama, son taşıma, gümrükleme gibi tüm hizmetleri sunabiliyor.

Dijital dönüşümün zorunlu hale geldiği pandemide, nitelikli hazır depolara olan talep artarken, şirketler gelecek planları dahilinde potansiyel müsait alanları fazla olan depolara ilgi gösteriyor

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz:

HEDEF TÜRKİYE'Yİ DÜNYA'YA BAĞLAMAK

"Pandemi sonrası gerekliliklerle beraber e-ticaret hızı bizi teknolojik yatırımlara yöneltti. Süreç iyileştirmelerimizin yanında şirket içi dijitalleşme ve lojistik ile senkronize çalışan alanlara yatırım ihtiyacı doğdu. Kobilerimizin e-ihracatını kolaylaştırıcı faaliyetler içindeyiz. Türkiye'yi Dünya'ya bağlama konusunda üzerimize düşeni yapmak önemli hedeflerimizden. Kendi websitesini açamayan, yurtdışındaki online kanallara ulaşamayan firmalara kolaylaştırıcı platform yazılımı hazırladık. Bunun geliştirmeleri yapılıyor. Çevre duyarlılığı politikamız gereği, karbon ayak izimizi azaltıcı önlemler alıyoruz. Rota optimizasyon programı ile trafik yoğun bölgelerde ideal rut planı oluşturuyor ve şoförlerimizin bunu kullanmasını sağlıyoruz. Ekonomik koşulları göz önüne aldığımızda müşterilerimize Horoz Cüzdan ile ödeme kolaylığı sistemi getirdik. Böylece finansal süreçleri kısaltma şansı sunduk. İletişimin kolaylaştırılması adına, müşterilerimiz tarafında hem Müşteri İlişkileri yönetimimize hem de Çağrı Merkezi fonksiyonlarımıza sürekli yatırım yapıyoruz. Kurumsal İletişim departmanımızı oluşturarak dış iletişimimizi de tek elde topladık ve çalışanlarımız tarafında iç iletişimimize de maksimum önem veriyoruz. Otomasyona dayalı E-ticaret depoculuğu, e-ihracat, teknolojik alt yapı iyileştirmesi, tedarik zinciri optimizasyon yatırımlarımıza bu sene de kesintisiz devam ediyor olacağız."

EN ÇOK OKUNANLAR