USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

10 Mart 2023 12:18

Kalyon Holding'den kendi kendine yetebilen konteyner kent

Kalyon Holding, depremin etkilediği illerden Gaziantep İslahiye'de evsiz kalan afetzedelerin barınması için 3 bin kişilik konteyner kent kurmak üzere harekete geçti. Kurulacak kent, kısa vadede güneş panellerinin de kurulmasıyla kendi kendine yetebilen ekolojik bir kente dönüşecek.

Kalyon Holding'den kendi kendine yetebilen  konteyner kent

Türkiye, son yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, tüm desteklerini başta AFAD olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yapan Kalyon Holding, Gaziantep İslâhiye'de 3 bin kişilik 'Kalyon Konteyner Kent'in kurulumuna başladı. Kısa vadede güneş panellerinin de kurulmasıyla kendi kendine yetebilen ekolojik bir kente dönüşecek olan Kalyon Konteyner Kent'te 450 metrekarelik çocuk oyun alanı, çamaşırhane, yemekhane, kreş ve mescit ile birlikte idari ofisler ve saatte 1000 adet ekmek üretme kapasiteli bir fırın da hazır olacak.

HATAY'DA 350 AİLEYE YUVA OLACAK

Diğer taraftan İGA İstanbul Havalimanı depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay'da evsiz kalan afetzedelerin barınması için bir konteyner kent kurmaya odaklandı. Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nın yanında yer alan ve Hatay Valiliği tarafından İGA İstanbul Havalimanı'na tahsis edilen 30 dönüm arazi üzerinde kurulacak 350 konteynerlik kentin, 350 aileye yuva olması bekleniyor. Tüm işlemlerini İGA İstanbul Havalimanı'nın üstlendiği ve inşaatına 13 Şubat tarihinde başlanan kentin bir an önce depremzedelerin hizmetine sunulabilmesi için 89 personel ve 34 iş makinesi vardiyalı olarak 7/24 itinalı bir çalışma yürütüyor. İGA İstanbul Havalimanı'ndan gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgelerine giden çalışanlar ise Hatay'da kurulan konteyner kentin kurulum aşamasında görev alıyor.

İstanbul'dan sevkiyatı 20-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 21 metrekarelik konteynerlerin her birisinde mobilya, duş, tuvalet ve mutfak tezgâhı mevcutken, konteynerler 5-6 kişilik bir ailenin geçici barınma ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olacak. Oluşturulacak olan kampüste ayrıca yemekhane, mutfak, çamaşırhane, üç ayrı yaş grubuna özel olarak kategorize edilen üç farklı çocuk oyun alanı ve mescit gibi sosyalleşme mekanları da yer alacak. Konteyner kentte ayrıca revir de bulunacak.

HATAY HAVALİMANI PİSTİ 96 SAATTE UÇUŞLARA HAZIR HALE GETİRİLDİ

Deprem felaketleri sonucunda Hatay Havalimanı pistinde oluşan tahribatın onarım çalışmaları kapsamında, İGA inşaat ve teknik ekipleri 96 saat aralıksız olarak çalışarak, pistte zarar gören tüm noktalara müdahale etti. Pistteki onarım çalışmaları 12 Şubat Pazar günü tamamlandı ve Hatay Havalimanı operasyona hazır hale getirildi.

KALYON HOLDİNG'İN DEPREM BÖLGESİ İÇİN KRİTİK HAMLELERİ

>> Holding bünyesinde özellikle Kalyon Konteyner Kent için gerekli olan eşya ve malzemelerin temini amacıyla bir yardım kampanyası başlatıldı.

>> Depremde zarar gören ve İGA'nın onarımını üstlendiği Hatay Havalimanı pisti 96 saat gibi kısa bir sürede hizmete hazır hale getirilerek; yardımların bölgeye ulaşmasında kritik öneme sahip bu havalimanına uçuşların yeniden başlayabilmesi sağlandı.

>> Botaş doğalgaz boru hattı tamiratı için kaynak ekibi ve malzeme gönderildi, üç ana hattaki tamiratlar tamamlandı.

>> Gaziantep'te kapanan şirketin yol ekiplerinin çalışmalarıyla açılarak yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlandı.

>> Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünde yaklaşık 2379 vatandaşın barınma, gıda ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra yine üniversitenin psikolog ve klinik psikolog ekibi ile depremzedelere psikolojik destek vermeye devam ediyor.

>> Tüm bu çalışmaların yanı sıra bölgede 14 vinç, 49 ekskavatör, 30 kepçe, 82 kamyon, 22 TIR, 28 tonluk yakıt tankeri, 9 ışık kulesi, 156 muhtelif iş makinesi, 4 adet jeneratör ile afet bölgesinde hizmet veriyor. Ayrıca 236 bin 245 kıyafet, 387 bin 492 gıda paketi, 35 bin 384 battaniye ve uyku tulumu, 3458 ilaç, 41 ton yakacak ve daha binlerce yardım malzemesinin gönderimi sağlandı.

>> 19 Şubat Pazar günü Üsküdar Nevçarşı'da Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenlendi.

>> Son olarak Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasında Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı 950 milyon TL'lik nakdi bağışta bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR