USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

26 Mayıs 2022 17:41

Esat Karlıdağ: “İhracatı Artırıp İthalatı Azaltmalıyız!”

Türkiye'nin Avrupa'ya açılması gerektiğini, ayrıca ihracatın arttırılmasının önemli olduğunu belirten Logesa Lojistik Kurucusu Esat Karlıdağ, “İhracatı arttıracak projelerin her biri desteklenmeli. Bu ülke ekonomi adına oldukça önemli. Ayrıca ithalatı azaltmak da gerekli. Bu nedenle planlı ve sistemli bir çalışma benimsenmeli!” ifadelerinde bulundu.

Esat Karlıdağ: “İhracatı Artırıp İthalatı Azaltmalıyız!”

Logesa Lojistik olarak hizmet ağını Avrupa'da da genişletmek istediklerini ve Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirmeyi planladıkları önemli bir projelerinin olduğunu ifade eden iş insanı Esat Karlıdağ, çalışmalarının temelinde Türkiye'nin Avrupa ülkelerine açılma fikrinin olduğunu belirtti. Taşımacılık sektörünün ülkeler arasında önemli bir ağ olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Karlıdağ, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Biliyorsunuz gelişmiş ülkeler, daha çok ihracat yapıp daha az ithalata yöneliyor. Bu sistemin önemli olduğuna inanıyorum. Hangi sektör olursa olsun bu durum geçerli. Taşımacılık sektöründe hizmeti dışarıya satmak çok daha kolay. Bu nedenle biz de Avrupa'da yeni yatırımlar yaparak ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunmak istiyoruz."

İhracatın Arttırılması için Geliştirilen Projeler Daha Çok Desteklenmeli

İhracatın arttırılmasının öneminden bahseden Esat Karlıdağ, "Bu yönde yapılan projeler desteklenmeli. Son on yıllık dönemde ihracatta artış olduğunu gözlemliyoruz. Bu çok iyi bir performans olsa da yeterli olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Türkiye'nin küresel değer zincirlerinde titiz bir çalışma sergilemesi, ihracatta daha fazla artışı mümkün kılacaktır. Dolayısıyla bu alanda yapılan projeler, atılan adımlar desteklenmeli." ifadelerinde bulundu.

Türkiye Olarak Avrupa Ülkelerine Açılmalıyız

Türk ekonomisi için Avrupa ülkelerine açılmanın ve dış satımda bulunulmasının önemine değinen Esat Karlıdağ, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Her şeyden önce belirtmeliyiz ki Türkiye, üretkenliği arttırmak ve dış satıma odaklanmak durumunda. Çünkü ihracatın ithalattan fazla olması, ekonomi için önemli bir parametre olarak değer görüyor. Biz de bu alanda önemli çalışmalarda bulunmak ve projeler geliştirmek istedik. Bu nedenle Berlin'de yeni yatırım projemizi başlattık. Yaklaşık 5 milyon Euro değerinde büyük bir antrepo açmayı hedeflediğimizi söyleyebilirim. Böylelikle geniş hizmet ağımızı Avrupa'ya da taşıyarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı istiyoruz. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar en az 10 farklı ülkede Logesa Lojistik'i ön plana çıkararak hizmet ağımızı genişletmek. Bunun için uzman ekibimizle birlikte yoğun bir mesai harcıyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR