USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

05 Nisan 2023 14:40

'13. Kurumsal Yönetim Ödülleri' sahiplerini buldu

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği tarafından 13'üncüsü düzenlenen 'Kurumsal Yönetim Ödülleri', düzenlenen törenle sahiplerini buldu. BIST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde en yüksek nota sahip ilk üç şirket Garanti BBVA, Aksa Akrilik ve Doğuş Otomotiv ödüllerin sahibi oldu.

'13. Kurumsal Yönetim Ödülleri' sahiplerini buldu

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) artık geleneksel hale gelen Kurumsal Yönetim Ödülleri töreninin on üçüncüsü 4 Nisan'da TÜSİAD konferans salonunda düzenlendi. Şirketlerin 2022 yılında elde ettikleri kurumsal yönetim derecelendirme notlarının baz alındığı listeye göre, bu yıl, beş ana kategoride altı şirket ve üç sivil toplum kuruluşu, ödüle layık görüldü.

"KURUMSAL YÖNETİM KAVRAMININ ÇOK DAHA ETKİN KONUŞULMASI VE FARKINDALIĞIN ARTMASI ŞART"

13. Kurumsal Yönetim Ödülleri töreninde konuşma yapan Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu başkanı Dr. Tamer Saka "Kurumsal yönetim, şirketlere yol gösteren, kolaylaştırıcı ve şeffaflığı artırıcı bir mekanizma. Kurumsal yönetimi benimseyen şirketleri, süreçleri hakkında tüm paydaşlarını ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere düzenli olarak her yıl Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi yapmaya davet ediyoruz. Kurumsal yönetim belirli bir noktaya gelmediği sürece atılacak her adım yarım kalacak. Kurumsal yönetim kavramının çok daha etkin konuşulması ve farkındalığın artması şart. Kaçınılmaz bir değişim döneminden geçiyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler bize açıkça göstermiştir ki geleneksel büyüme modelleri şirketlerin başarılı olabilmeleri için pek mümkün değil. Türkiye'nin dijitalleşme, teknoloji, yeşil ekonomi, inovasyon destekli üretim, çağın gerekleri ile donanmış insan kaynağı ve veri üzerine inşa edilmiş yeni, yaratıcı, uygulanabilir stratejilere ve büyüme modeline ihtiyacı vardır. Bu anlayışın yaygınlaşmasına katkı sunan ve ödül alan tüm şirket ve STK'larımızı da kutluyoruz" şeklinde konuştu.

KAZANANLARIN LİSTESİ

13. Kurumsal Yönetim Ödülleri'ne hak kazanan şirketlerin sıralaması ise şöyle:

BIST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde "En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş" kategorisinde Garanti BBVA ilk sırayı alırken, ikinci sırayı Aksa Akrilik Kimya Sanayi, üçüncü sırası ise Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret aldı. Garanti BBVA bu ödülün yanı sıra, 'Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş' sıralamasında da listenin zirvesinde yer aldı.

Şirketlerin bir önceki yıl elde ettikleri 'kurumsal yönetim derecelendirme notlarının baz alındığı listede, 'Kurumsal Yönetim Endeksinde Son Bir Yılda Notunu En Çok Artıran Şirket, Qua Granite Hayal Yapı Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş oldu.

Reel Sektör Şirketi Kategorisinde En Yüksek Nota Sahip Halka Açık Olmayan Kuruluş SÜTAŞ olurken, Finans Şirketi Kategorisinde En Yüksek Nota Sahip Halka Açık Olmayan Kuruluş ise Garanti BBVA Emeklilik oldu.

"En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 STK" kategorisinin zirvesinde ise Darüşşafaka Cemiyeti yer aldı. Türkiye İç Denetim Enstitüsü ikinci sırayı elde ederken, üçüncü sırada Moda Deniz Kulübü yer aldı.

EN ÇOK OKUNANLAR