USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

15 Nisan 2022 15:10

100 MİLYON LİRA YATIRIMLA 600 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK

Yeme içme sektöründe faaliyet gösteren Happy Moons Grup, yatırımda hız kesmiyor. Bu yıl 100 milyon lira yatırımla 12 yeni mağaza açacaklarını belirten Happy Moon's Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, "Şu an 48 mağazamız var. Yıl sonuna kadar 12 tane daha açıp 60'a ulaşacağız. 600 kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.

100 MİLYON LİRA YATIRIMLA  600 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK

Happy Moon's, Happy Moon's İkon ve Bob's markalarını bünyesinde bulunduran Happy Moons Grup, pandemiye rağmen yatırımlarını sürdürüyor. Bu yıl 100 milyon lira yatırımla 12 yeni mağaza açacaklarını belirten Happy Moon's Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, "Şu an 48 mağazamız var. Yıl sonuna kadar 12 tane daha açıp 60'a ulaşacağız. 600 kişiye istihdam sağlayacağız" dedi. Yurt dışına ilişkin planlarına değinen Aymutlu, "Bakü'de şubemiz var, iki şube daha açacağız. Erbil'de 15 Haziran'da açılıyor. Londra'ya eylül ya da ekim gibi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. No54 Steak&Grill markasıyla steak alanında hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Aymutlu, yeme içme grubu gibi içinde İtalyan'ı, steak house'u, dünya mutfağı, beach'i olan bir yapı oluşturmak istediklerini kaydetti.

DOLULUK YÜZDE 100'Ü GEÇTİ

Öte yandan enflasyonla alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Aymutlu, bir taraftan enflasyon ve kur artışının getirdiği maliyet diğer taraftan alım gücünün düşmesinden kaynaklı sorunları restoranlar olarak yönetmenin kolay olmadığını vurguladı. Ancak bakıldığında müşteri ile ilgili şu anki süreçte eksik bir şey olmadığına işaret eden Aymutlu, "Müşteriler istisnasız gelmeye devam ediyor. 2019 sayılarını yakaladık; 2019'daki müşteri girdimiz neyse şu an hemen hemen aynı son üç aydır. Akasya şubesinde yüzde 95 doluluk ile hizmet veriyoruz. Yeni açılan şubelerde yüzde 90-95, bazıları ise mesela deniz kenarındaki şubelerimiz yüzde 110'ları buldu. Hava 10 derecenin üstüne çıksın, Galataport karaborsa oluyor âdeta" değerlendirmesinde bulundu.

VERİMLİLİĞE ODAKLANDI

Şu sıralar şubeler arasındaki verimliliği artırmaya odaklandıklarına vurgu yapan Hüseyin Aymutlu, enerjiden su tasarrufuna kadar bir dizi tedbir aldıklarını söyledi. Aymutu, şöyle devam etti: "İçeride kullanılan her şeyin domatesin, salatalığın, marulun vs. firesiz ve ıskartasız olması gerekiyor. Fiyata ya zam yapacaksın ya maliyetini düşüreceksin. Zamdan daha çok dükkanın içindeki kürdanı, peçetesi, kolonyalı mendili, mutfağın içinde kullanılan ne varsa onu kısmaya çalışıyoruz. Fotoselli sular, ledli ışıklar, daha önceden spot yapıyorduk çünkü gün ışığını daha güzel veriyordu, mekanı daha kaliteli gösteriyordu ama verimlilik daha önemli dedik ve lede geçtik. Bunların aylık giderleri normalde bizde yüzde 2-3'tü şu an genel gider anlamında yüzde 10'larda ve şu an yüzde 5'e çektik, 5 puan oradan kâr ediyoruz. Normalde ay sonu yüzde 8-9 ürün firemiz olurdu onları da yüzde 4'e çektik. Yani fire dediğiniz nedir çöpe atılan patates, domates, çok kullanılan et ürünleri vs. şu an onlara dikkat ediyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR