USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

22 Mart 2024 14:14

NVIDIA'nın büyük ses getiren insansı robot teknolojileri neler sunuyor?

NVIDIA, insansı robotlar dünyasında yeni bir çağ açacak projesini geçtiğimiz günlerde duyurdu. Peki yeni teknoloji, insanlığın geleceği için ne vadediyor?

NVIDIA'nın büyük ses getiren insansı robot teknolojileri neler sunuyor?

NVIDIA, Kaliforniya'daki SAP Center'da düzenlenen yıllık NVIDIA GTC Yapay Zeka Konferansı sırasında yeni insansı robot teknolojisi Project Groot (Generalist Robot 00 Technology), Isaac Manipulator, Ipsaac Perceptor ve Jetson Thor'u tanıttı.

NVIDIA, yeni platformu için 'İnsansı robotlar için genel-amaçlı bir temel' ifadesini kullandı. Temelde ise bu platform, alanın en önde gelen markaları olan 1X Technologies, Agility Robotics, Apptronik, Boston Dynamics, Figure AI, Fourier Intelligence, Sanctuary AI, Unitree Robotics ve XPENG Robotics'i bir araya getiriyor. Tesla gibi birkaç önemli şirket dışında robotik konusunda sektörün lider şirketleri, GR00T çatısı altında buluştu.

PROJENİN DETAYLARI

Project GR00T, özünde bir çeşit kum havuzu ve geliştiricilerin, insansı robotlarda yapay zekâlar oluşturabilmelerine temel sağlıyor. NVIDIA'nın teknolojilerinin donanımsal ve yazılımsal olarak altyapısında görev aldığı bu proje sayesinde, insansı robotlarda bulunan yapay zekâların hem taklit edilerek hem de kendi kendilerine deneme yanılma yöntemiyle öğrenebilmesini ve çevresiyle etkileşime geçebilmesini sağlıyor. Bu sistem sayesinde çoklu model öğrenmelerinin yolu açılıyor ve yapay zekâlar böylece daimi gelişim sağlayabiliyor.

NVIDIA'nın teknolojilerinin donanımsal ve yazılımsal olarak altyapısında görev aldığı bu projeyle, insansı robotlarda bulunan yapay zekâların hem taklit edilerek hem de kendi kendilerine deneme yanılma yöntemiyle öğrenebilmesini ve çevresiyle etkileşime geçebilmesini sağlayacak. Bu sistem sayesinde çoklu model öğrenmelerinin yolu açılacak ve yapay zekâlar böylece sürekli gelişim sağlayabilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR