USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

05 Mart 2024 14:31
AA

İstanbul KÖİ Haftası başladı

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Araştırma Merkezi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğiyle düzenlenen 'İstanbul KÖİ Haftası' başladı.

İstanbul KÖİ Haftası başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Araştırma Merkezi ve DEİK işbirliğiyle İstanbul Le Meridien Otel'de düzenlenen İstanbul KÖİ Haftası (PPK Week) etkinliğine katılarak konuşma yaptı.

Dünya Bankası Lojistik Endeksi'nde Türkiye'nin iyi bir konumda olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, "Türkiye, dünya sıralamasında 90'ı aşkın yükselen ve gelişmekte olan ülkenin önünde, 38. sırada yer alıyor. Fiziksel altyapı açısından ilerlememizin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye için bir diğer önemli alanın ise dijital dönüşüm olduğuna işaret eden Şimşek, bu konunun da aynı zamanda altyapının bir parçası olduğunu ve yapay zekaya hazırlıklı olmanın önemli bir ölçüt olduğunu söyledi.

"KAMU-ÖZEL SEKTÖR ORTAKLIKLARI DA ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, "Türkiye'nin 2003'ten bu yana Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki başarı öyküsünü hatırlarsanız, altyapı yatırım programı oldukça önemli. Bu projeler arasında kamu-özel sektör ortaklıkları da önemli bir rol oynuyor" dedi.

(Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu)

"ÇEVREYE ODAKLANARAK BÜYÜMEYİ SAĞLAMAK ADINA KULLANILAN ÖNEMLİ ARAÇLARDAN BİRİ DE YATIRIMLAR İÇİN KÖİ MODELİ"

DEİK Başkanı Nail Olpak ise dünyanın son dönemlerde önemli sınamalardan geçtiğini, Kovid-19 salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Gazze'de hala yaşanan trajedinin, dünyayı ve iş modellerini değiştirdiğini söyledi. Olpak, savaşlar, iklim değişikliği ve doğal afetler sebebiyle küresel ticarette aksamalar ve finansal sorunlar yaşandığını vurguladı.

Türkiye'nin KÖİ alanında önemli bir uzmanlığa ve deneyime sahip olduğunu vurgulayan Olpak, şunları kaydetti:

"Bu etkinlikte belki Türkiye ve belki de diğer ülkeler için bazı yeni nesil KÖİ modellerini konuşacağız. KÖİ çerçevesinin geliştirilmesinden ortakların rollerine kadar KÖİ projelerindeki kritik konuları tartışacağız. Anlaşmazlık yönetiminden sürdürülebilir kalkınma hedeflerine kadar birçok başlığı ele alacağız. Forumlar ayrıca eğitim programlarını ve saha ziyaretlerini de içerecek ki bunun normal projelerimizin yanı sıra mega projeler için de oldukça önemli olduğuna inanıyorum."

(DEİK Başkanı Nail Olpak)

EN ÇOK OKUNANLAR