USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

20 Mart 2024 15:48
AA

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimi yorumu

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde, ECB'nin muhtemelen Haziran 2024'te ilk faiz indirimine karar vermek için yeterli güvenceye sahip olacağını belirterek, "İlk faiz indiriminden sonra faizlerin izleyeceği yolu önceden taahhüt edemiyoruz" dedi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimi yorumu

Christine Lagarde, Frankfurt'ta Goethe Üniversitesi'nin Parasal ve Finansal İstikrar Enstitüsü'nün 'ECB ve Gözlemcileri' konferansında konuştu.

Verinin ECB'nin para politikası kararlarında önemini vurgulayan Lagarde, bankanın Haziran 2024'te ücret gelişmelerine ilişkin önemli verilere ek olarak merkez bankası ekonomistlerinin yeni ekonomik tahminlerinin de mevcut olacağını söyledi.

Lagarde "Haziran ayına kadar mart ayındaki tahminlerimizde öngördüğümüz enflasyon patikasının geçerliliğini koruyup korumadığını teyit edecek yeni bir dizi projeksiyona sahip olacağız. Bu projeksiyonlar aynı zamanda bize dolaylı olarak enflasyonun ana patikası hakkında daha fazla fikir verecektir." ifadelerini kullandı.

ECB'nin enflasyon verilerinin genel olarak tahminlerle uyumlu olup olmadığını değerlendirmek için daha uzun bir fırsat alanı olacağını belirten Lagarde, tüm bu faktörlerin uyumlu hale getirilmesi halinde, ECB'in para politikası döngüsünde önlemleri daha az kısıtlayıcı hale getireceği aşamaya girebileceğini kaydetti.

EN ÇOK OKUNANLAR