USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

29 Aralık 2023 11:59
AA

Bankacılık sektöründe 2024 beklentileri neler?

Banka CEO'ları, 2023 yılını değerlendirirken 2024 beklentilerini de açıkladı.

Bankacılık sektöründe 2024 beklentileri neler?

Bankacılık sektörü, güçlü büyümesini 2023 yılında da sürdürdü. Anadolu Ajansı'nın haberinde, banka CEO'ları yeni yıl beklentilerini aktardı.

"DOĞRU ADIMLAR ATILDI"

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ekonomi yönetiminde doğru adımlar atıldığını, yapılması gerekenlerin yapıldığını ve şu anda izlenen politikanın iyi bir öngörülebilirlik sağladığını belirterek, "O nedenle kanaatimce başarılı sonuçlar alınacaktır" dedi.

2024 sonunda enflasyonun hızla yüzde 36-42 bandına gelebileceğini, bu konuda kararlılıkla adım atıldığını düşündüğünü dile getiren Aran, şöyle devam etti:

"Bir yandan parasal sıkılaşma için gerekli ortam sağlanırken, diğer yandan ülkenin dur-kalk yapmaması adına en uygun koşullarda yatırım ortamının sağlanması mümkün. Doğru adımlar atılıyor, yapılması gerekenler yapılıyor ve şu anda izlenen politika iyi bir öngörülebilirlik sağlıyor. O nedenle kanaatimce başarılı sonuçlar alınacaktır, geleceğe pozitif bakıyorum."

(İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran)

"OLUMLU YÖNDE ETKİ EDECEK"

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) düzenlemelerinde son dönemde yapılan değişikliklerin, bankacılık sektörünün 2024'te karlılığına olumlu yönde etki edeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

(Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir)

"TEKNOLOJİ YATIRIMLARI DEVAM EDECEK"

Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, banka olarak 2023 yılını, hedeflerinin ötesinde bir performansla tamamlayacaklarını öngördüklerini bildirdi.

Akben, 2024'ün; sektör genelinde, teknoloji yatırımlarının hız kesmeden devam edeceği, büyüme perspektifinin dijital kanallar vasıtasıyla kurgulanacağı bir dönem olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Altyapı yatırımlarının süreceği ve inovatif ürünlerin ortaya çıkacağı bu dönemde, elbette rekabet ön planda olacaktır. Toplanan fon tarafında klasik bankacılık anlayışından ziyade bütün müşteri kitlesi nezdinde tekil olarak yüksek kişiselleştirilmiş deneyim sunmak ve nakit akış döngüsünün merkezinde yer almak sektör genelinde öncelik olacaktır. Toplanan fon büyümesinin, kullandırılan fonlardaki gidişatla da ilintili olarak yüzde 40 bandını aşacağını öngörüyoruz.

(Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben)

"ENFLASYONLA MÜCADELE KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR"

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Murat Bilgiç, TCMB'nin ve genel olarak ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığının 2024 görünümü açısından kritik önemde olduğunu değerlendiriyoruz." dedi.

(Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Murat Bilgiç)

"YÜZDE 50'LER SEVİYESİNDE BİR BÜYÜME ÖNGÖRÜYORUZ"

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yıl sonunda katılım bankacılığı için yüzde 70'e yakın büyüme beklediklerini belirterek, "Katılım finansın geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024'te de sektörün üzerinde bir aktif büyüme sergileyeceğini düşünüyoruz. 2024'te yüzde 50'ler seviyesinde bir büyüme öngörüyoruz." dedi.

(Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan)

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE DESTEĞİNİ SÜRDÜRMESİ OLDUKÇA KRİTİK"

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, pozitif yönlü yavaş bir düzelme trendi içinde olduklarını belirterek, "Bundan sonrasında sektörün ana faaliyet alanına odaklanması ve sürdürülebilir büyümeye desteğini sürdürmesi oldukça kritik." dedi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ, 2024'ün, bu yılın etkilerini yaşamaya devam ettikleri ancak pek çok göstergede dengelenmeleri gördükleri bir yıl olmasını beklediklerini söyledi.

(Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ)

EN ÇOK OKUNANLAR