USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Güncel

31 Ağustos 2018 11:56

Bakan Albayrak: Ekonomide değişim süreci başlattık

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Kobi Destek Kredisi tanıtım toplantısında konuştu. Albayrak " Temmuz'da başlayan ve Ağustos'ta zirveye çıkan ekonomik saldırılar karşısında şunu söyledik. Sonunda kazanacağız" dedi

Bakan Albayrak: Ekonomide değişim süreci başlattık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamasından notlar;

* Bugün adını birlikte kazanacağız KOBİ Destek Kredisi kapsamında sizlerle birlikte bulunmaktan mutluluğumu dile getirmek isterim. Sloganlı seçilmesini ben önemli buluyorum. Temmuz'da başlayan ve Ağustos'ta zirveye çıkan ekonomik saldırılar karşısında şunu söyledik. Sonunda kazanacağız.

* Bankalarımız Türkiye tarihinde olmadığı kadarıyla güçlü bir dayanışma içinde hepsinden önemlisi milletimizin desteğiyle dünyaya çok güçlü bir Türkiye fotoğrafı sunuyoruz. Bugün itibariyle karşı karşıya kaldığımız bu sınamadan çok daha güçlü çıkmak için kenetleniyoruz. Elimizi taşın altına koyarak Türkiye'yi çok daha güçlü ekonomiye taşımak için çalışıyoruz. 

* Ekonomide değişim süreci başlattık. Atmamız gereken adımları çok ama çok iyi biliyoruz. IMF Arjantin gördünüz... Atılan adımlar.. Görüyoruz... Bu süreçte doğru planlamalarla arzu ettiğimiz Türkiye ekonomimize kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

* Enflasyonla mücadeleyi önceleyeceğimizi söyleyebilirim. İhracatı artırma hedeflerine yönelik stratejiler izleyeceğiz. Kamudaki tasarruf sürecini çok daha güçlü devam edeceğiz. Hiç olmadığı kadar güçlü bir mali disiplin süreciyle ilgili adımlar atacağız. Cari açık ve enflasyonda başarı için kaynak verimliliğinden de taviz vermeyeceğiz. Tasarrufu kamuda kültür haline getireceğiz. Çok çok kararlı bir irade var Türkiye. Alacağımız kararları OVP'de eylülde göreceksiniz. Enflasyon, cari açık mücadelesi, ekonominin tüm alanlarında, tarım sanayi, her alanda temel hedefler paydaşların sorumluluğunda olacak. 

* Kazanmak için verilecek mücadelede aynı anda kenetlenmeden  bahsediyoruz. Dün Türkiye'de resmi tatildi... Piyasalar kapalı mı? Londra uyumuyor... E o zaman biz de uyumuyoruz. Ekonomimizde dalgalanmalar olmaması için güçlü refleksler geliştirmek zorundayız. Özellikle banka ve reel sektörü kurdaki dalgalanmalardan zarar görmemesi için adımlar attık. Daha hızlı adımlar atmaktan çekinmiyoruz. 

* Reel sektörün ve bankaların arkasında olmaya devam ediyoruz. Bizim kadar birileri de bunu biliyor. Kur ataklarının hemen ardından dünyada örneği olmayan biçimde örneği olmayın bankalarımız için yoğun bir harekete geçti. Türk bankaları Avrupa ve dünyadaki muadillerinden çok daha güçlü bir bilançoya sahip. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bankalarımız yollarına emin adımlarla devam ediyor. Sürekli teyakkuzda olmamız gereken bir süreçteyiz. 7/24 sahadayız. Güçlü refleksler geliştirmek, planları hayata geçirmek zorundayız. 

* KOBİ Destek Kredisi ile kazanma idealine devam ediyoruz. Odalar ve Borsalar mevduatlarını bahsi geçen 8 bankamıza yatırdı. 

* Bugün yaşadığımız süreç bizimle birlikte dünyaya da bir fotoğrafı net olarak gösterdi. Dolar güvenilirliğini her geçen gün yitirmeye başladı. Artık ülkeler bu duruma karşı yeni ve farklı arayışlar içine giriyor. Doğrudan saldırılara karşı TL'yi sonuna kadar güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Milletimizin desteğini artırmak için bir aksiyonu daha devreye arıyoruz. Bunun için TL mevduatlarda stopajlarda indirime gittik.

EN ÇOK OKUNANLAR