USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

05 Aralık 2023 13:05

Yerli girişim Powea, EIT Jumpstarter 2023'te birincilik ödülünün sahibi oldu

Elektrikli araçların şarj sürelerini yoğun olmayan saatlere ayarlayarak CO2 emisyonlarını azaltan Akıllı Şarj Yapay Zekası ile tanınan Türk girişimi Powea, EIT Jumpstarter 2023'te InnoEnerji kategorisinde 10.000 avroluk birincilik ödülüne layık görüldü.

Yerli girişim Powea, EIT Jumpstarter 2023'te birincilik ödülünün sahibi oldu

Bu yıl, EIT Jumpstarter programına Türk yenilikçilerin katılımı oldukça güçlü oldu ve yedi Türk ekip büyük finale kaldı. Birçok Türk girişimi birden fazla yarışma kategorisinde ilk üçe girmeyi başararak etkileyici bir tablo çizdi.

Bir Türk girişimi InnoEnerji kategorisinde ikinci olurken, başka bir Türk girişimi de EIT Kentsel Mobilite kategorisinde üçüncülük ve Yeni Avrupa Bauhaus kategorisinde ikincilik elde ederek dikkatleri üzerine çeken organizasyonlar oldular.

"MULTİMİLYON DOLARLIK GELİR ELDE ETMEK İÇİN KENDİMİZİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Ödülü değerlendiren Powea temsilcisi Ali Kaya, "Bu ödül Powea için son derece değerli çünkü fikrimizi başarılı bir işe dönüştürme yolunda önemli bir adımı simgeliyor. EIT Programında sağlam bir iş planına sahip olmanın en az iş fikrinin kendisi kadar önemli olduğunu öğrendik ve deneyimledik. Harika mentorlarımız sayesinde, diğer girişimlerin karşılaştığı zorluklarla yüzleştik ve daha hayata geçirilebilir bir girişim kurabilmek için zayıf yönlerimizi güçlendirdik. Artık şirketi yasal olarak kurmaktan sadece bir adım uzaktayız ve fikrimizi önümüzdeki aylarda İstanbul merkezli bir şirketle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Elektrikli araç filosunun şarj operasyonlarında sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmak ve ilk iki yılda bir multimilyon dolarlık gelir elde etmek için kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

27 İNOVASYON ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bu yılki EIT Jumpstarter Büyük Finali için yüzden fazla yenilikçi 30 Kasım 2023 tarihinde Atina'da bir araya geldi. Yenilikçilerin dokuz kategoride elliden fazla derin teknoloji inovasyonu sergilediği etkinlikte uzman jüri, en acil sorunlarından bazılarını çözmesi için Avrupa'ya destek olabilecek 27 inovasyonu ödüllendirdi.

EN ÇOK OKUNANLAR