USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

25 Kasım 2022 18:49
AA

Türkiye Girişimci Buluşması İstanbul'da başladı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, girişimciler için en önemli konunun kendi ayakları üzerinde durabilecek bir sermaye yapısı oluşturması ve onun sürdürülebilirliğini sağlaması olduğunu belirtti.

Türkiye Girişimci Buluşması İstanbul'da başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, TÜGVA iş birliği ve KOSGEB desteğiyle Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından organize edilen Türkiye Girişimci Buluşması, Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Çam, iki gün sürecek etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, girişimci gençlere destek olmak için birçok faaliyetin içinde bulunduklarını bildirdi.

Girişimciler için en önemli konunun kendi ayakları üzerinde durabilecek bir sermaye yapısı oluşturması ve onun sürdürülebilirliğini sağlaması olduğunu dile getiren Çam, "İnovatif, araştırmacı, atılımcı bir yapıya sahip olması gerekiyor. Fikirlerini ekonomiyle, ticaretle, teknolojiye geliştirmesi gerekiyor.

Teknoloji ve girişimcilik bir dengede olmalı. Milyonlarca gencimiz mezun olup iş arayışı içine girerken aslında akıllıca bir cesaretle girişimci olmalarını sağlamamız lazım. Gençlerimiz için yönlendirici çalışmalar içinde olup onların ticaret yapabilecek, girişimcilerini hayata geçirebilecek alanları oluşturmamız gerekiyor. En önemli zekat bilginin ve girişimcilik ruhunun paylaşılmasıdır. Gençlerimizin girişimciliğe teşviki için bu önemli programı hayata geçiren GİV ve TÜGVA'ya çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Gençlere 'mezun olduğunuzda iş aramayın, işi kurun' diyoruz"

Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç ise Türkiye'nin bugün altyapılarını tamamlamış, tüm problemlerini çözmüş bir ülke haline geldiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni bir Türkiye Yüzyılı'na girildiğini belirten Koç, şunları kaydetti:

"Dünyada bizim sahip olduğumuz coğrafyaya ve teknolojiye sahip başka bir ülke bulunmuyor. GİV olarak uzun yıllardır gençlere mezun olduğunuzda iş aramayın, işi kurun diyoruz. Bir girişimci bir şehri bir ülkeyi değiştirebilir. Gençlere şubelerimiz aracılığıyla, gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle girişimcilik konusunda yol gösteriyoruz. Girişimci gençlere modern ekonomi modeline sahip, pazara, çevreye, muhasebe sitemine, insan kaynaklarına uyumlu yöntemler öğretiyoruz.

Girişimciliğin dünya çapında ve bizim sistemimizde değerlerini beraber geliştirmek istiyoruz. Dünya gelişiyor ve değişiyor. Egemenlik savaşı coğrafyalardan uzaya çıkıyor. Örneğin eğer biz bugün uzayda yer almazsak bundan kırk sene sonra pişman olacağız. Şu an teknoloji, finans, uzay savaşı var. Girişimcilikte en yeni konu ise uzay madenciliği. Geriye dönüp baktığımızda 'keşke' dememek için sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdığı kabiliyetleri kullanmamız gerekiyor. Bunun yolu da girişimcilikten geçiyor."

EN ÇOK OKUNANLAR