USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

06 Mart 2020 16:12

Pazarlama dünyasının kadınları bir araya geldi

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin satış profesyonelleri, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sales Network Summit’te buluştu. 4 -5 Mart 2020’de DasDas Ataşehir’de yapılan etkinlikte farklı sektörlerden satış dünyasının çok sayıda temsilcisi bir araya geldi.

Pazarlama dünyasının kadınları bir araya geldi

Farklı sektörlerden satış ve pazarlama dünyasının uzman kişileri Sales Network Summit’te bir araya geldi. Organizasyonda kapsamında gerçekleştirilen oturumlardan birinin konusu ise “Woman in Sales” olarak belirlendi. Sales Network Summit çatısı altında yer alan Woman in Sales (WİS) Platformu Eşbaşkanı Güliz Öztürk yönetiminde gerçekleşen oturumun konukları ise Philip Morris Sabancı Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Beste Ermaner Tekeli, Shell Emea Bölgesi Satış ve Operasyon Direktörü Evren Diker Arın ve Barry Callebaut Türkiye Genel Müdürü Neslihan Nigiz Ulak oldu.

“Cesur olun, kendinize güvenin”

Oturumda konuşmacı olarak yer alan Philip Morris/Sabancı Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Beste Ermaner Tekeli, kadınların kendine güvenmesinin ve cesaretinin önemine dikkat çekti: “Kendimize güvendiğimizde, kendi yarattığımız bariyerlerimizden arındığımızda başarı kaçınılmaz. Satış her ne kadar aksiyon odaklı, daha operasyonel bir iş gibi görünse de aslında duygusal zekâ gerektiren bir alan. Bu yüzden kadınlar güçlerinin farkında oldukları ve bunu ortaya çıkarmaktan korkmadıkları sürece satış alanında çok başarılı oluyorlar.”

Şirketlerin de başarılı kadın liderler yetiştirmek için sorumlulukları olduğuna değinen Tekeli, konuşmasında şu noktalara değindi: “Kurumsal kültürler önyargılardan ayrışarak kadın ve erkeklere fırsatlara erişimleri için eşit koşullar sunmalı. Şirketimizde kapsayıcılık ve dahiliyet uygulamaları eşitlik ilkesi ışığında oluşturuluyor. Bu sayede, geçtiğimiz sene aynı işi yapan kadın ve erkeklere eşit ücret koşulları sunduğumuzu onaylayan EQUAL-SALARY sertifikasını Türkiye’de alan ilk özel şirket olduk.”

EN ÇOK OKUNANLAR