USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

02 Haziran 2023 15:06

"Melek yatırımcılara ulaşmak zor değil"

MAT Danışmanlık Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Güler Karaköse, “Melek yatırımcılar, yeni işletmelerin büyüyebilmesi ve istihdam yaratması açısından kritik bir rol oynuyor. Biz de girişimcilerin finansal kaynak ihtiyaçlarını değerlendirirken, iş stratejileri geliştirmeleri, pazarlama planları yapmaları ve büyümek için strateji oluşturmalarını sağlıyoruz. Melek yatırımcılara kolay bir şekilde ulaşmalarını mümkün kılıyoruz" dedi.

"Melek yatırımcılara ulaşmak zor değil"

Henüz yolun başında olan bir iş fırsatına yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri veya gelişmeleri için sermaye sağlayan kişilere Melek Yatırımcı deniyor. MAT Danışmanlık Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Güler Karaköse, yüksek risk ve yüksek büyüme potansiyeli içeren firmalara, kuruluşlarının çok erken bir döneminde yatırım yapan bu özel yatırımcılarla girişimcileri buluşturmaya aracılık ediyor. Başarılı iş insanı, "Melek yatırımcılar, yeni işletmelerin büyüyebilmesi ve istihdam yaratması açısından kritik bir rol oynuyor" diyor: "Bu destek, girişimlerin yeni teknolojiler geliştirerek yoğun rekabet ortamında öne çıkmalarına imkan veriyor. Biz de yatırım danışmanlığı faaliyetlerine odaklanarak, girişimcilerin büyüme potansiyeline katkıda bulunuyoruz. Girişimcilerin finansal kaynak ihtiyaçlarını değerlendirirken, iş stratejileri geliştirmeleri, pazarlama planları yapmaları ve büyümek için strateji oluşturmalarını sağlıyoruz."

582 MİLYON GİRİŞİMCİDEN YÜZDE 35'İ SERMAYEYE ULAŞIYOR

Güler Karaköse, Gitnux'un açıkladığı verilere dikkat çekiyor. Verilere göre şu an dünyada 582 milyon girişimci bulunuyor. Bunun yanı sıra girişimcilerin yüzde 65'i başarısızlığın nedeni olarak sermayeye erişim sıkıntısını işaret ediyor. "Yatırım danışmanlığı faaliyetlerimizle girişimcilere yol göstererek, onların geleceğe dair sürdürülebilir başarı odaklı bir vizyon benimsemesi için çabalıyoruz" diyen Karaköse, sözlerini şöyle sürdürüyor: "25 yıllık deneyimimizden yola çıkarak danışanlarımızın emin adımlarla ilerlemesine öncülük ediyoruz. Ülkemizdeki yazılım sektöründe faaliyet gösteren birçok büyük markaya hizmet vermiş bir şirket olarak, girişimlerin projelerini inceliyor, ihtiyaçlarını belirliyor ve melek yatırımcılara kolay bir şekilde ulaşmalarını mümkün kılıyoruz."

MELEK YATIRIMCILAR İNOVASYONU TEŞVİK EDİYOR

MAT Yönetim ve Danışmanlık Ortağı ve CEO'su Mustafa Dursun ise teknolojide gelişmelere paralel olarak yapay zekanın günlük hayatın her alanına nüfuz etmesine dikkat çekip bu alanda yenilikçi çözümler geliştiren girişimler için melek yatırımcıların öneminin altını çiziyor: "Melek yatırımcılar, girişimlere finansal kaynak sağlamanın yanı sıra tecrübe, ağ desteği ve iş stratejileri konusunda destek veriyor. Aynı zamanda inovasyonu da teşvik ediyor. Böylece aslında yalnızca yatırımcı değil, mentor olarak da konumlanıyor. Girişimcilerin yeni iş fırsatlarını değerlendirmelerinin önünü açıyor."

EN ÇOK OKUNANLAR