USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

08 Şubat 2019 20:31

"Liderlik becerilerini geliştirme fırsatı sunuyoruz"

Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation), Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nin 8’incisi düzenlendi. Finale kalan 10 sosyal girişimci ise 8 Kasım 2018'de İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşen ödül töreninde anons edildi.

"Liderlik becerilerini geliştirme fırsatı sunuyoruz"

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri ile içinde yaşadıkları topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış genç sosyal girişimcilerin, liderlik vasıflarını ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirmelerini amaçladıklarını dile getiren İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Seçici Kurul Üyesi Doç. Dr. Itır Erhart, “Sosyal girişimcilik anlayışının yaygınlaşmasını amaçlayan yarışmaya, 18-29 yaş arasındaki tüm genç sosyal girişimciler başvurabiliyor. Para ödülünün yanı sıra 7 günlük bir eğitim ve mentorluk desteğiyle gençlere kişisel, vizyoner, politik, iş birliğine yönelik, kurumsal ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirebilme fırsatı sunuyoruz” diyor.

2018’İN DİKKAT ÇEKEN  10 PROJESİ...

Erhart, bugüne kadar bin 300 civarında başvuru aldıklarını, 8’inci BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri kapsamında, 5 Ekim 2018’de belirlenen 20 yarı finalist de dahil olmak üzere toplamda 160 yarı finalist için eğitim düzenlendiklerini dile getiriyor. 2018’de Azra Süngü (25) Joon projesiyle dezavantajlı bireyler için zanaat yoluyla yeni bir yaşamın kapısını aralamayı hedefliyor. Burak Candan (26) ise EAGD projesiyle elektronik atıkların geri dönüşümüne odaklanıyor. Buse Ünsal (23) 81 İle Dokun projesi ile eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Can Yıldız (25) Tolkido projesi ile otizmli çocukların dil ve konuşma eğitimlerinde kullanılan görsel eğitim kartları üzerinde çalışıyor. Elif Atmaca (27) ise Toyi projesi ile çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını destekleyen oyun deneyimleri sunuyor. Kent ve Çocuk projesi ile öne çıkan Gizem Kıygı, (29) çocukların mekan kullanımlarını ve deneyimlerini odağa alan bir şehircilik girişimi kurguladı. Göksel Gürsel (29) SOGLab Girişim Laboratuvarı’yla, Mustafa Enes Çakır (23) Code For Good projesiyle, Necla Şimşek (24), şehiriçi toplu ulaşımda ayakta giden yolcular için tasarlanmış giyilebilir emniyet kemeri projesi ‘Tak Takıl’ ile dikkat çekiyor. Son olarak Rümeysa Ruken Polat (23) ise geleneksel Van kiliminden tasarım giyim ürünleri üreterek yeni mezun gençlere kaynak oluşturmayı hedefleyen sosyal girişimi Rumi ile fark yaratıyor.

SOSYAL GİRİŞİMCİLERİN  4 İHTİYACI

Gençler arasında sosyal girişimciliğe yönelik ilginin her geçen gün arttığını gözlemlediklerini vurgulayan Erhart, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bugünün genç sosyal girişimcileri güçlü, sürekli gelişen ve değişime çok hızlı ayak uydurabilen bireyler. Ancak şüphesiz ki bir ağa, farklı becerilere ve kendilerine sağlanan kaynakların etkin kullanımı ile ilgili gelişime ihtiyaç duyuyorlar. Genç sosyal girişimcilerin dört önemli ihtiyacı olduğuna inanıyoruz: Beceriye, profesyonel mentor ve destekleyici ağlara ulaşmaya, birebir öğrenmeye yönelik fırsatlara ve maddi kaynaklara… 2018 ve sonrasında ise sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmaya yönelik sosyal girişimler karşımıza çıkacak. Özellikle, sorumlu tüketim ve üretim, toplumsal cinsiyet eşitliği, nitelikli eğitim ve iklim eylemine yönelik girişimleri sıklıkla göreceğiz. Alanın gelişmesi için sosyal girişimin bir akademik alan olarak müfredata girmesi ve bu alanda çok disiplinli araştırma merkezlerinin kurulması da son derece önemli.”

EN ÇOK OKUNANLAR