USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

23 Kasım 2018 13:25

İTO, World Marketing Summit'te pazarlamanın duayenlerini ağırlayacak

İTO ev sahipliğinde düzenlenecek World Marketing Summit’te (WMS) ‘modern pazarlamanın duayeni’ olarak anılan ünlü pazarlama profesörü Philip Kotler girişimcilere seslenecek. İTO Başkanı Avdagiç “Ticaretin en önemli hammaddesi markadır. Philip Kotler gibi pazarlama alanında efsane bir ismin, İstanbul markası için çalışıyor olması heyecan verici” dedi

İTO, World Marketing Summit'te pazarlamanın duayenlerini ağırlayacak

Adı pazarlamayla özdeşleyen dünyaca tanınmış yönetim ve pazarlama gurusu Profesör Philip Kotler, kurucusu olduğu Dünya Pazarlama Zirvesi (World Marketing Summit-WMS) için 4 Aralık’ta İstanbul’a geliyor.

Pazarlama gurusu Philip Kotler'in öncülüğünde 7 yıl önce kurulan World Marketing Summit (WMS), daha önce Japonya, Kanada, Bahreyn, Hindistan gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlendi. Zirvenin bu yılki ev sahibi ise İstanbul Ticaret Odası.

İlk kez İstanbul’da düzenlenecek Dünya Pazarlama Zirvesi, küresel pazarlama profesyonellerinin en prestijli platformlarından biri olarak kabul ediliyor. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirvenin teması ise ‘Pazarlamanın geleceği İstanbul’da tasarlanıyor’ olarak belirlendi.

NÖROBİLİMİN PAZARLAMADAKİ ROLÜ

Pazarlamanın geleceğinin A’dan Z’ye tartışılacağı zirvede, ‘Stratejik Pazarlama’, ‘Nörobilimin Pazarlamadaki Rolü’, ‘Pazarlamada Big Data’, ‘Pazarlamanın Geleceğini İstanbul'da İnşa Etmek’ gibi dikkat çekici konular yer alıyor. Zirvede İstanbul markasının; Türk patentli marka ve ürünler için ürettiği katma değeri artırmanın, İstanbul’dan yeni dünya markaları inşa etmenin yolları otoriteler tarafından anlatılacak.

TİCARETİN HAMMADDESİ MARKA

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Ticaret Odası olarak pazarlamanın duayeni Philip Kotler’i İstanbul ile buluşturacak olmaktan büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Ticaretin en önemli hammaddesinin marka olduğunu ifade eden Avdagiç, “Ticaretin en önemli hammaddesi olan markanın; planlanması, projelendirilmesi, pazarlanması, değerlenmesi konularında dünyanın önemli otoritelerinin görüşlerini müktesebatımıza katacağız” dedi.

Avdagiç, “Philip Kotler gibi pazarlama alanında efsane bir ismin, İstanbul markası için çalışıyor olması heyecan verici. İTO, İstanbul’a bu gururu yaşatıyor. İstanbul Ticaret Odası olarak, Kotler gibi bir ismi ağırlamanın ve yapıldığı şehre yeni bir ufuk açıp, vizyon kazandıran Dünya Pazarlama Zirvesi’ni İstanbul’da gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. İnanıyorum ki, pazarlamanın geleceği İstanbul’da inşa edilirken, İstanbul’un geleceği de pazarlama ile şekillenecek” dedi.

Dünya Pazarlama Zirvesi İstanbul 2018’e bin kişiden fazla pazarlama profesyonelinin katılmasını beklediklerini belirten Şekib Avdagiç, “Pazarlama öyle tanımlanır ki; üretimden önce başlar, satıştan sonra devam eder. Kısacası pazarlama ve markalaşma ekonominin, hayatın ta kendisidir. Profesör Kotler’in fikirlerinin, İTO’nun ev sahipliğinde girişimcilerimizle buluşması, onlara gelecekleri için çok değerli bir ufuk açacaktır. Şimdi marka şehir İstanbul’da pazarlamanın geleceğini konuşmanın vakti. Şimdi İstanbul’da geleceğin küresel markalarının yolunu açma vakti” diye konuştu.

KOTLER: İSTANBUL KENDİ BAŞINA BİR DÜNYA

Profesör Philip Kotler de zirve öncesi yayınladığı mesajda, “İstanbul binlerce yıllık tarihiyle kendi içinde ayrı bir dünya barındırıyor” ifadesini kullandı.

“Böylesine prestijli bir etkinliği İstanbul’da yapmak büyük bir onur” diyen Kotler, Dünya Pazarlama Zirvesi’nin İstanbul’da pazarlama uzmanlarının gelecekte pazarlamayı kullanma şeklini değiştirebileceğine inandığını söyledi.

Kotler, “İstanbul zirvesinde yeni fikirler üretmek, markalaşma gücünü artırmak için işletmelerin karşılaştığı zorlukları ve fırsatları konuşacağız. Yeni pazarlama fikirleri ve trendlerini detaylarıyla ele alacağız. Amacımız, her zaman olduğu gibi, şirketlerin pazarlamayı daha çok insana, daha iyi bir dünya yaratmayı sağlayacak şekilde kullanmasıdır” dedi.

Profesör Philip Kotler, şunları söyledi: “Dünya Pazarlama Zirvesi, İstanbul ve Türkiye'deki şirketler için bir dönüm noktasıdır. Hem yerel hem de küresel büyüme ve refah için çok büyük fırsatlar ortaya çıkaracaktır. İnanıyorum ki yapacağımız zirve, iş liderleri ve pazarlama profesyonellerinin; sürekli değişen, küreselleşen ve dijital hale gelen ekonomide uluslararası pazarlamanın en iyi uygulamalarını öğrenmeleri için de mükemmel bir fırsat oluşturacaktır. Tüm konuşmacılar İstanbul Ticaret Odası-liderlik, eğitim, gelişim, sürdürülebilirlik, zenginleştirme ve ilerleme konularıyla iç içe olan kavram ve etkili hikayelerle sizi yaratıcı, eleştirel ve stratejik bir pazarlama anlayışı benimsemeye teşvik edecek.”

Zirve kapsamında 5 Aralık’ta ise Philip Kotler’e İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından fahri doktora takdim edilecek. Kotler, üniversitede düzenlenecek bir panele de konuşmacı olarak katılacak

EN ÇOK OKUNANLAR