USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

05 Ekim 2021 19:16
Umut Çelik

Girişimciler dünyaya Mükellef ile açılıyor

Ağustos 2020'de ABD'de şirket kurma hizmetini hayata geçiren Internet üzerinden online olarak şirket kurma platformu Mükellef, ABD'de ofis açtı.

Girişimciler dünyaya Mükellef ile açılıyor

Mükellef'in, Türkiye ve Avrupa'da kısa zamanda ulaştığı başarıyı ABD'ye taşımak hedefi ile yola çıktılarını söyleyen Mükellef Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Okan Şafak, "Mükellef'in global pazarda ofis açmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. ABD'de Mükellef olarak şirket kurma, ön-muhasebe, muhasebe, vergi beyanı konularının yanı sıra müşterilerimizin ofis, posta hizmeti, yetkili temsilcilik ve hukuksal konularda danışmanlık hizmeti sunacağız. Mükellef olarak hali hazırda bir yıldır ABD'de şirket kurmak isteyen girişimcilere şirket kurma hizmeti sunuyoruz. ABD'de ofis açarak, sadece Türk girişimciler değil dünyanın her yerinden girişimciler için bu hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz. ABD'deki operasyomuzu Apple Pay'den transfer ettiğimiz Ersin Koçal'a emanet ederken Uber'den Ender Sözal'ı ekibimize kattık. Bu iki iyi transferle mutluluğumuzu katladık. Koçal'ın ve Sözal'ın ekibe katılmasıyla birlikte ABD'de gerçekleştireceğimiz güçlü iş birlikleriyle bireysel girişimcilere şirket kurmanın yanı sıra pek çok farklı avantaj sağlayacağız." dedi.

Kovid-19 salgını dijital dönüşümü hızlandırıp alışkanlıklarımızı tümden değiştirirken, iş hayatımızdaki süreçleri de bütünüyle etkiledi. Neredeyse tüm iş süreçleri online oldu. Tam da bu nokta hayallerindeki işi hayata geçirmek isteyen girişimciler şirketlerini internet üzerinden online olarak çok hızlı bir şekilde kurmaya yöneldiler. Özellikle salgınla mücadele sürecinde evden çıkamadığımız zamanlarda girişimciler oturdukları yerden vergi dairesine, notere, ticaret odasına gitmeden şirketlerini online şirket kurma platformu Mükellef ile kurdular. Mükellef'in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Okan Şafak, "Pandeminin ilk günlerinde çok ilgi gördük ancak bugün baktığımızda yeni hayat düzenimizde de Mükellef'e olan ilgili her geçen gün artıyor. 2021 ilk yarısında kurulan şirket sayısında 2020 yılının ilk yarısına göre yüzde 30'luk bir artış var" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR