USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

07 Nisan 2023 12:23

GEN Türkiye, afetlerle ilgili çalışma yürütecek startup'lara destek olacak

Türkiye girişimcilik dünyasının önemli kuruluşlarından GEN Türkiye'nin genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2023 yılı çalışmaları ve deprem bölgesine yönelik oluşturulan stratejik eylem planı ele alındı.

GEN Türkiye, afetlerle ilgili çalışma yürütecek startup'lara destek olacak

200 ülkede aktif çalışmalar yürüten Global Girişimcilik Networkü'nün (GEN) bir parçası olarak 2020 yılında Habitat Derneği idari yönetiminde kurulan GEN Türkiye'nin I. Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. Nevzat Aydın'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüreceği yeni dönemde GEN Türkiye'nin Yönetim Kurulu'nda ise Başak Karaca, Cihat Alagöz, Civan Sözkesen, Didem Altop, Emine Erdem, Gökçe Kabatepe, Göktekin Dinçerler, Gülden Yılmaz, Mehmet Keteloğlu, Nevzat Aydın, Ozan Acar, Sezai Hazır, Sezen Yeşil ve Tal Garih bulunuyor. GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın'ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda GEN Türkiye'nin 2022 yılı faaliyetleri değerlendirilirken, 2023 yılı stratejisi açıklandı. GEN Türkiye'nin bu yılki çalışmalarının ana odağı 6 Şubat tarihinde 11 ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremin etkilerini azaltmak ve depremden etkilenen bölgelerin kalkınmasına katkı sağlamak olacak. Bu kapsamda Afet Dijital Platformu kurulması hedeflenirken, kurumsal kapasite ve istihdam gelişimini destekleyecek dijital yetkinlik eğitimlerinin planlanması, ortak çalışma alanlarının kurulmasına destek olunması ve afetlerle ilgili çalışma yürüten startup'ların fonlanması başlıkları önceliklendirilecek.

"YARALARIN SARILMASI İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

Açılış konuşmasına Türkiye'yi derinden sarsan depremlerden duyduğu büyük üzüntüyü dile getirerek başlayan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, "Acımız çok derin. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Tüm girişimcilik ekosistemimizle buradaki yaraların sarılması için elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi. GEN Türkiye olarak 2023 stratejilerini yaşanan deprem felaketinin etkisini azaltmak ekseninde oluşturduklarını vurgulayan Nevzat Aydın, "Bu çerçevede afetler özelinde bireylerin kendilerini korumak için gerekli hazırlıkları, afet sırasında ve sonrasında yapmaları gerekenleri, ihtiyaç duyulabilecekleri farklı kaynakları içeren ve doğru bilgiye erişimi amaçlayan bir Afet Dijital Platformu kurulmasına destek olmayı hedefliyoruz. Ayrıca afetten etkilenen bölgelerdeki yerel işletmelerin kurumsal kapasitesini ve bölgedeki insanların yetkinliklerini geliştirerek o işletmelerde istihdam edilebilirliğini kolaylaştıracak eğitimler vermeyi planlıyoruz. Afetler ile ilgili çalışmalar yürüten startup'ların fonlanması ve ilgili startup'lara mentorluk desteği verilmesi de 2023 yılı stratejimizde yer alıyor" dedi.

GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNDEN YAKLAŞIK 105 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

GEN Türkiye kurulduğu Aralık 2020'den bu yana düzenlediği etkinliklerle yaklaşık 105 bin kişiye ulaştı. Bugüne kadar Global Girişimcilik Haftası (GGH) aracılığıyla 81 ilde ve KKTC'de girişimcilik ekosisteminin pek çok oyuncusuna erişildi. 14 startup maddi ve ayni yardımlarla desteklendi. 2022 yılında rekorlarla dolu bir yılı geride bıraktı. Geçen yıl gerçekleşen Girişimcilik Dünya Kupası'na (Entrepreneurship World Cup-EWC) 330 adet rekor başvuru yapılırken, EWC kapsamında 2 girişim global finallere katıldı. 2022'de 15'incisi "geleceğe kanat aç" sloganıyla kutlanan Global Girişimcilik Haftası 2022 (GGH 2022) kapsamında gerçekleşen 310 etkinliğe 81 ilden 32 binin üzerinde katılım olurken; GEN Türkiye 2022 yılı boyunca G3 Forum'un yanı sıra 2 adet Startup Huddle İstanbul ve "We are in Games" etkinliklerine, GEN Campus Denizli Açılışı & Denizli Girişimcilik Zirvesi'ne de ev sahipliği yaptı.

EN ÇOK OKUNANLAR