USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

18 Haziran 2021 15:35

Uğur Tanık: 13 tesiste yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip

PepsiCo Türkiye Tedarik Zinciri Kıdemli Direktörü Uğur Tanık "Sadece 1 yıl içinde 540 tonun üzerinde karbondioksit salımını engelledik" dedi.

Uğur Tanık: 13 tesiste yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip

PepsiCo Türkiye olarak PepsiCo'nun global sürdürülebilirlik yol haritası doğrultusunda sürdürülebilir bir gıda sisteminin oluşmasına katkı sağlamak için yenilenebilir enerji odaklı yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz. Yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefimiz doğrultusunda Suadiye, Manisa, Adana ve Tarsus fabrikalarımızda yaptığımız solar yatırımlarıyla; yıllık ortalama 2 bin 222 megawatt saat elektrik üreterek, yaklaşık 1.494 evin elektriğine karşılık gelen 9 bin 335 ton karbon emisyonunu azaltıyoruz. PepsiCo'nun Avrupa bölgesindeki, bizim de dahil olduğumuz, 13 ülke halihazırda %100 yenilenebilir elektrik sağlıyor ve bölgedeki rüzgâr gülleri, güneş enerjisi, fotovoltaik paneller veya biyokütle jeneratörleri gibi bölgedeki 13 tesiste kurulu yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip.

"ELEKTRİKTEN YÜZDE 50'YE YAKIN TASARRUF SAĞLADIK"

1 yıl içerisinde, ofis gidiş-gelişlerinden kaynaklanan, 540 tonun üzerinde karbondioksit salınımının önüne geçtik; 2020'nin ilk üç ayını, 2021'in ilk ilk üç ayı ile karşılaştırdığımızda %86 sudan, %50'ye yakın da elektrikten tasarruf ettik. Yeni çalışma modelimizde de artık ofisimiz; herkesin, her gün kullandığı bir mekan olmayacağı için ofis alanımızı küçülttük.

EN ÇOK OKUNANLAR