USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

31 Ekim 2023 15:49

“Tüm yatırımlarımızın asıl amacı kesintisiz enerji”

2022 yılında planlanan yatırım başta olmak üzere diğer çalışmalarını tamamlayarak verimli bir yılı geride bıraktıklarını vurgulayan UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “2023 yılında da teknolojik ve altyapıya yönelik yatırım çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu yıl sonu 2 milyar TL'nin üzerinde yatırımı tamamlamayı planlıyoruz. Tüm yatırımlarımızın asıl amacı kesintisiz enerji” diyor.

“Tüm yatırımlarımızın asıl amacı kesintisiz enerji”

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova olmak üzere 4 ilde 3.3 milyon aboneye hizmet veren UEDAŞ, dünyayı 1.2 kat dolaşabilecek uzunlukta elektrik şebekesini ve 500 bin sokak lambasını yönetiyor. Hizmet verdiği 4 ildeki nüfus 5 milyonun üstünde. Enerji sektörünün önemli kriterlerinden birinin de dijitalleşme olduğunu söyleyen UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı ile şirketin orta ve uzun vadeli hedeflerini ve yatırım projelerini konuştuk.

"4 İLDE 3.3 MİLYON ABONEYE HİZMET VERİYORUZ"

> Enerji sektöründeki faaliyetlerinizden bahseder misiniz? Orta ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir? Nerelere hizmet veriyorsunuz?

Hizmet verdiğimiz 4 ildeki nüfus 5 milyonun üstünde. UEDAŞ olarak Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova olmak üzere 4 ilde 3.3 milyon aboneye hizmet veriyoruz. Dünyayı 1.2 kat dolaşabilecek uzunlukta elektrik şebekesini ve 500 bin sokak lambasını yönetiyoruz.

Güney Marmara sürekli büyüyen ve gelişen bir bölge. Söz konusu bölgede eşit dağılım var. Aynı zamanda dağ ilçeleri, yoğun kırsal alanları ile orman vasfı olan bir bölge. Coğrafi koşullar dağlık bölgelerde çok daha yoğun. Uludağ, Balıkesir ilçeleri, Çanakkale, Kaz Dağı ve Edremit tarafını düşündüğünüzde kırsal arazilerden geçen hatlarımız var. Öte taraftan kuşların göç bölgesi. Coğrafi çeşitliliğimiz çalışma şeklimize çeşitlilik kazandırıyor.

"ARIZALARA SANİYELER İÇİNDE MÜDAHALE EDEBİLİYORUZ"

> Şu anda devam eden ve/veya planlama aşamasında olan yatırım projelerinizi anlatır mısınız? Bu projelerin büyüklüğünü ve ayrılan bütçeyi öğrenebilir miyiz?

Enerji sektörünün önemli kriterlerinden biri dijitalleşmedir. Yatırımlarımızı teknolojik alt yapımızı geliştirmeye yönelik gerçekleştirdik. Elektrik şebekesinin uzaktan kontrol, kumanda ve izleme faaliyetlerini sağlayan SCADA sistemi ile arızalara saniyeler içinde online olarak müdahale edebiliyoruz. Zamandan ve kağıttan tasarruf için PWIRE uygulamasını hayata geçirdik. Bu sayede geçmişte yüzlerce kağıt israfına ve ciddi zaman kaybına sebep olan projelerin tüm aşamalarını online sisteme taşıyarak müşteri memnuniyetimize ivme kazandırdık. Saha çalışmalarında ise drone teknolojisi ile iş sağlığı ve güvenliğinden maliyet kontrolüne kadar birçok avantaj sağlıyoruz.

"TÜM YATIRIMLARIMIZIN ASIL AMACI KESİNTİSİZ ENERJİ"

> 2023 yılı nasıl geçiyor? Yıl sonu yatırım hedefiniz nedir?

2022 yılında planlanan yatırım başta olmak üzere diğer çalışmalarımızı tamamlayarak verimli bir yılı geride bıraktık. 2023 yılında da yatırımlarımızda hız kesmiyoruz. Güney Marmara'nın sürekli gelişen ve büyüyen bir bölge olarak sanayi, tarım ve turizmin bir modeli olduğunun bilincindeyiz. Ekonomisinin yanı sıra nüfusuyla da büyüme gösteriyor. Bizler de müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir şirket olarak 2023 yılında da teknolojik ve altyapıya yönelik yatırım çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu yıl sonu 2 milyar TL'nin üzerinde yatırımı tamamlamayı planlıyoruz. Tüm yatırımlarımızın asıl amacı kesintisiz enerji.

ÇAĞRI MERKEZİ MEMNUNİYET ARAŞTIRMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

> Müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilirlik alanında yaptığınız çalışmalar/yatırımlar var mı?

Elektrik dağıtım şirketleri arasında yapılan müşteri genel memnuniyet ve çağrı merkezi memnuniyet araştırmasında UEDAŞ, 2022 yılının Türkiye birincisi oldu. Bizim için önemli bir başarı ancak biz sürdürülebilir bir memnuniyet istiyoruz. Bunun için de eksiklerimizi tamamlayarak müşteri ile sürekli temas halinde olmaya gayret ediyoruz. Bir yandan müşteri sorunlarını dinleyip sorunu takip ettiğimizi hissettirirken, diğer yandan ise operasyonel işlerimizde de en iyi seviyede olmak için sürekli çalışıyoruz. Arıza olmayan yerde memnuniyet artar.

"PANDEMİDE BAŞARILI BİR SINAV VERDİK"

Tüm dünyanın evlere kapandığı pandemi döneminde dahi kesintisiz enerji için gece gündüz özveri ile çalıştık. Dağıtım şirketi olarak pandemide başarılı bir sınav verdiklerini ve finansal etkilerini sübvanse ettik. Rusya-Ukrayna Savaşı da makro ekonomik düzeni bozarak, enerji sektöründe fiyat artışlarının yaşanmasına neden oldu.

EN ÇOK OKUNANLAR