USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

18 Haziran 2021 15:29

Mehmet Sadıkoğlu: Organik atıklardan biyogaz üretiliyor

Toros Tarım Genel Müdürü Mehmet Sadıkoğlu "Üretilen biyogaz doğrudan yakıt olarak kullanılabildiği gibi, elektrik üretimi için de temiz ve verimli bir kaynak oluşturuyor" dedi.

Mehmet Sadıkoğlu: Organik atıklardan biyogaz üretiliyor

Mersin Üretim Tesisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından verilen 'Enerji Verimli Endüstriyel Tesis' (EVET) ödülünü, 2015 ve 2016 yıllarında iki kez almaya hak kazandı. Toros Tarım'ın 2015 yılında yenilenen Samsun Üretim Tesisi'nde ise sülfürik asit reaksiyonu sırasında açığa çıkan ısıl enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesini sağlayan yeni enerji yatırımı da hizmete alındı. Toros Tarım iki üretim tesisinde 2020 yılında toplam 233 bin 758 MWh elektrik üretirken bunun yüzde 81'i şirketin kendi üretim tesislerinde kullanıldı, geri kalan 44 bin 646 MWh enerji ise ulusal elektrik şebekesine verildi. Tamamen sürdürülebilir ve çevreci olan bu üretim esnasında herhangi bir sera gazı oluşmadı ve fosil yakıt kullanılmadı.

TÜRKİYE'NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİNE KATKI SAĞLIYOR

Şirketin organik ve organomineral gübre üretimi yapan Toros Gönen Yenilenebilir Enerji ve Toros Meram Yenilenebilir Enerji tesislerinde ise yerel olarak temin edilen organik atıklardan biyogaz üretiliyor. Biyogazdan ise elektrik enerjisi elde ediliyor. Her iki tesis de yerel atıkların bertaraf edilmesine ve Türkiye'nin yenilenebilir enerji üretimine katkı sağlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR