USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

14 Ocak 2023 14:35
AA

Halka arz açıklayan Astor Enerji, bu kaynağı global yatırımlarda kullanacak

Astor Enerji'nin halka arzdan gelecek kaynaklarla uluslararası marka olmayı hedeflediği belirtildi.

Halka arz açıklayan Astor Enerji, bu kaynağı global yatırımlarda kullanacak

Yerli trafo ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji, Borsa İstanbul (BIST) ve Sermaye Piyasası Kurulu denetimlerinin ardından talep toplama sürecini dün tamamladı. Şirketin 18 Ocak'ta yapılacak "Gong Töreni" ile BIST'te işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Astor Enerji Genel Müdür Yardımcısı Olcay Doğan, Şirketin dağıtım ve güç transformatörleri, yüksek gerilim ve orta gerilim kesicileri ürettiğini belirterek, "Sektöründe, Türkiye'de ve Avrupa'da tek çatı altında faaliyet gösteren en büyük üretim şirketlerinden bir tanesiyiz. Fabrikamızın üzerinde çatı GES'imiz var. Fabrikamızın elektriğini tamamen buradan üretiyoruz" diye konuştu

"Türkiye'deki güçlü konumumuzu uluslararası alanda da perçinlemek istiyoruz"

Doğan, kazançlarını sürekli yatırım yaparak değerlendirdiklerini, yerli firmalar içinde pazar paylarının yüzde 13 olduğunu ifade etti.

(Astor Enerji Genel Müdür Yardımcısı Olcay Doğan)

Şirketin herhangi bir finansal ve mali problemi olmadığını dile getiren Doğan, halka arzdaki temel amaçlarına ilişkin şunları söyledi:

"Biz her şeyden önce uluslararası bir şirket olmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki güçlü konumumuzu uluslararası alanda da perçinlemek istiyoruz. 90'dan fazla ülkeye şu anda ihracat yapıyoruz. Yurt dışındaki bu konumuzu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası bir marka olmayı hedefliyoruz. Halka arzdan sağladığımız gelirlerle yatırımlar yapacağız. Üretim kapasitemizi daha da artırmayı planlıyoruz. Yeni alanlara da yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz."
EN ÇOK OKUNANLAR