USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

16 Şubat 2023 15:35

Enerji şirketleri depremzedeler için seferber oldu

Türkiye'de faaliyet gösteren enerji şirketleri de Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaraları sarmak için seferber oldu.

Enerji şirketleri depremzedeler için seferber oldu

Enerji şirketleri, depremlerin etkili olduğu bölgedeki depremzedelere bir an önce yardım elinin uzatılmasına katkıda bulunmak için kapsamlı yardım kararlarını duyurmaya devam ediyor.

Şirketler, gerek arama kurtarma, gıda, barınma, tekstil, enerji, akaryakıt tedariki, iş makinesi olmak üzere bölgeye yaptıkları ayni yardımlar gerekse de nakdi desteklerle depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olmuş durumdalar.

Tüpraş, depremlerin etkili olduğu bölgede Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş başta olmak üzere AFAD Koordinasyonuyla iş makinesi, ambulans, itfaiye, arama kurtarma ekiplerinin aydınlatma ihtiyaçları ve depremzedelerin ısınma gereksinimleri için yakıt desteği sağlıyor. Tüpraş arama-kurtarma ekipleri ile arama-kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan iş makinesi, vinç ve çeşitli ekipmanlar da bölgeye gönderildi.

Petrol Ofisi Grubu, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının kesintisiz sürdürülmesi için 100 milyon liralık akaryakıt desteği sağladığını duyurdu. 5 milyon litrelik akaryakıt, söz konusu bölgedeki 10 ilde bulunan akaryakıt istasyonlarındaki otomasyon sistemiyle kademeli olarak AFAD'ın bedelsiz kullanımına sunuluyor.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), arama kurtarma ekipleri ve iş makineleriyle deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Şirket, bakım onarım için 350, arama kurtarma için 200, Kriz Merkezi'nde 145 çalışanıyla ve 117 araç ve iş makinası ile hizmet verdiğini duyurdu.

Battaniye, kışlık kıyafet, çadır, ısıtıcı, su ve temizlik malzemesi gibi ayni yardımlarda bulunan BOTAŞ, deprem bölgesinde 10 ayrı noktada 3 öğün yemek ikramı yapıyor.

BOTAŞ International ise "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını"nda 100 milyon lira bağışta bulundu. Aynı programda Enerji Piyasaları İşletme AŞ de 10 milyon lira bağış ile katkı sağladı.

SOCAR Türkiye ise depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için 70 milyon lira değerinde bağış fonu oluşturduklarını duyurdu.

Şirket, AFAD'a 6,4 milyon lira tutarında temel ihtiyaç malzemesi iletti ve 4,5 milyon lira nakdi bağış gerçekleştirdi. AHBAP Derneği'ne ise 2 milyon lira tutarında nakdi bağış gerçekleştirdi.

SOCAR Türkiye, "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını"nda ise 3,5 milyon lira bağışta bulundu.

Göç İdaresi Başkanlığı yönlendirmesiyle bölgeye iletilmek üzere 500 bin lira tutarında malzeme temin eden SOCAR Türkiye, deprem bölgelerindeki emniyet ve jandarma ekiplerine gönderilmek üzere Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 500 bin liralık gıda desteği sağladı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinde yer alan şirketler de bu yardım seferberliğine dahil oldu.

Proje personeli ve bölge sakinleri tarafından depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere toplanan yaklaşık 4 tonluk temel ihtiyaç malzemesi bölge yetkililerine teslim edildi.

Santral inşaatında çalışan şirketler 200'den fazla personel ve vinç, kamyon ve traktör gibi yaklaşık 80 parça ekipmanı bölgeye gönderdi. 60'tan fazla otobüsün de Adana havalimanına doktorların taşınması için temin edildi.

Rus petrol şirketi Lukoil ise depremzedelere yardım için AFAD'a 10 milyon lira bağışta bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR