USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

25 Eylül 2023 16:04
AA

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temelini attı.

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temeli atıldı

Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan'ın başarısı bizim için iftihar meselesi. Ermenistan'ın kendisine uzatılan barış elini tutması ve samimi adım atmasını bekliyoruz" dedi.

Nahçıvan'ın taşıdığı stratejik önemle ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nahçıvan büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyeli tam kullanıma açacağız. Biraz önce temelini attığımız Iğdır-Nahçıvan boru hattı projesi ortaklığımızı derinleştireceği gibi Avrupa enerjisine de katkıda bulunacaktır. Ulaştırma, lojistik ve enerji alanlarındaki işbirliğimiz geliştirme irademizi ortaya koyduk" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Hattı'nın Azerbaycan'la enerji alanındaki ortaklığımızı derinleştireceği gibi Avrupa'nın enerji arz güvenliğine de katkı sağlayacağına dikkat çekti.

"ENERJİ ORTAKLIĞIMIZ DERİNLEŞECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Nahçıvan'da düzenlediği ortak basın toplantısında, "Nahçıvan, Azerbaycan ile enerji ortaklığımızı derinleştirecek" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR