USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

15 Şubat 2019 14:48

Montenegro Experts, Avrupa'yı yatırımcılara 21 günde açıyor

Montenegro, ülkedeki geliştirme projelerine yatırım yapan yatırımcılara ‘ekonomik vatandaşlık pasaportu’ veriyor. Montenegro’da Ekonomik Vatandaşlık hakkı almak isteyen yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren Montenegro Experts, tüm prosedürleri yatırımcı adına takip ediyor, 21 günde çalışma ve oturma izni alıyor

Montenegro Experts, Avrupa'yı yatırımcılara 21 günde açıyor

Avrupa’nın yükselen yıldızı Montenegro, Ekonomik Vatandaşlık Programı ile dünyaya açılmak isteyen yatırımcılara cazip fırsatlar sunuyor. 2019 yılı itibariyle yürürlüğe giren yasa ile ülkedeki geliştirme projelerine yatırım yapan yatırımcılara Montenegro pasaportu verilecek. Ekonomik Vatandaşlık hakkı en fazla 2000 yatırımcı ve başvuru sahibine tanınacak. Program üç yıllık bir dönem için uygulanacak. 

Montenegro’da yatırım yaparak Ekonomik Vatandaşlık hakkı elde etmek isteyen yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren Montenegro Experts Danışmanlık; hızlı, pratik, sonuç odaklı sistemiyle tüm prosedürleri takip ediyor ve 21 gün gibi kısa bir sürede çalışma ve oturma izni alıyor. Hızlı ve güvenilir hizmet misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Montenegro Experts Danışmanlık; Türkiye ve Montenegro’daki uzman ekipleri ile şirket kuruluşu, tescili, çalışma ve oturma izinlerinin alınması, gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı, iş geliştirme ve proje yönetimi, yapı tasarımı ve mimarlık hizmetleri sunuyor.

Yasa birçok avantaj sunuyor

Montenegro’nun çalışma ve oturma izinlerinin en hızlı alındığı Avrupa ülkesi olduğunu belirten Montenegro Experts Danışmanlık CEO’su Açalya Ünver, “Montenegro, büyüyen turizmi ve hızlı geri dönüşlü gayrimenkul alternatifleri ile yatırımlarını farklı alanlarda yapmak isteyenler için cazip fırsatlar sunuyor. Çıkan yeni yasa pek çok avantaj sağlıyor. Bu avantajlar yatırımcılar için Montenegro’yu çok daha cazip hale getirecek” dedi.

Yatırımcının Montenegro vatandaşlığına kabul edilmesi için; Başkent Podgorica’da ya da sahil şehirlerinde en az 450 bin avro, kuzey ya da orta bölgesinde en az 250 bin avro, az gelişmiş bölgelerinde ise 100 bin avro’yu belirlenen fonlara yatırması gerekiyor. Açalya Ünver, fonların yatırımın yapılacağı şehirlerin belediyeleri tarafından oluşturulacağını, yatırım ve projelerin ise bağımsız denetçiler tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Son dönemde medyada birçok yatırımcının kötü niyetli kişi ve kurumlar tarafından dolandırıldığına dair haberlerin yer aldığına da dikkat çeken Açalya Ünver, mağduriyet yaşanmaması için yatırımcıların tüm başvuru süreçlerini yetkili, uzman, ciddi ve güvenilir danışmanlık şirketleri desteğiyle takip etmelerinin önemini de vurguladı

EN ÇOK OKUNANLAR