USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

04 Mart 2020 15:17

Ekonominin dinamosu inşaata ihtiyaç bitmeyecek

İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörlerinden birisi. Ayrıca yarattığı katma değer ve istihdam açısından da ülkenin lokomotifi konumunda. Bu anlamda Baumit Türkiye tarafından gerçekleştirilen Patronlar Zirvesi’nde enerji verimliliği, küresel ısınma, yapı sektörünün geleceği, satış ve pazarlama stratejileri, sağlıklı yaşam ürünleri ve alanları, 2019 yılında yaşanan ekonomik gelişmeler ve 2020 yılında Türkiye ekonomisini bekleyen gelişmeler masaya yatırıldı.

Ekonominin dinamosu inşaata ihtiyaç bitmeyecek

Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, 2020 ekonomisinde etkili olan unsurlar, faiz artışları ve konut satışları konularına değindi. Özdayı, “Son iki yıl içerisinde inşaat sektöründe bir küçülme yaşandı. Ancak sektörümüz milli gelire katkı sağlayan üç büyük sektörden birisi. Bu nedenle ekonomi büyüdükçe inşaat sektörü de paralel olarak büyüyor. Şu an Türkiye’de 2 milyon konut stoğu mevcut. 1 milyonu tamamlanan 1 milyonu ise inşa edilen. İnşaat malzemeleri ihracatı ise 22 milyar dolar civarına yaklaştı. Ekonomide en kötüsü geride kaldı, inşaat sektörü bir daha bu kadar dip noktayı görmeyecek” ifadelerini kullandı.

Bununla beraber Baumit, 200’ün üzerinde bayiye ulaştığı Türkiye’de ikinci fabrikayı açmak için kolları sıvadı. İkinci fabrikalarının İç Anadolu bölgesinde kurulacağını ifade eden Özdayı, “30 ülkede 38 fabrikamız bulunuyor. Küresel 1 milyar dolarlık ciroyu aşan Baumit’in, Türkiye’de ikinci fabrika yatırımı için çalışma başlatması da, Türkiye’ye olan güvenin göstergesi” diyen Özdayı, Baumit Türkiye olarak ihracatlarının payını artırmak için komşu ülkelerde ve yakın pazarlarla ilgili çalışmalara başladıklarını da ifade ediyor.

Çocuklarda enerji ve yalıtım bilinci önemli

Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer de inşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksinin açıkladığı yükselişler, inşaat malzemelerine yaşanan ivme kayıpları, üreticilerin üretim miktarları ve algısı, satış stratejileri, makineleşme ve dijitalleşmenin sektör üzerindeki değişimleri ve marka bilinirliği konularına değindi. Çocuklarda enerji ve yalıtım bilincinin önemini vurguladı. Tüketici taleplerinin ürün satmaktan servis satmaya evrildiğini belirten Dinçer; geri dönüşüme yönelik ürünlerin ve yapı malzemelerinin ön planda olduğunun altını çizdi. Baumit Türkiye olarak “Geleceğimizi Mantoluyoruz” sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 2019 yılında gerçekleştirilenler ve 2020 yılında proje kapsamında yapılacaklar hakkında bilgi verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR