USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

26 Ekim 2022 11:34

Bakan Kurum: Sosyal konut projesinin kuraları 2023 Mart'a kadar çekilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 TV'de konuk olduğu "Murat Çiçek'le Yüzyüze" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kurum: Sosyal konut projesinin kuraları 2023 Mart'a kadar çekilecek

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in sunumu ile gerçekleşen "Yüzyüze" programında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum 24 TV canlı yayınında yaptığı konuşmada, "Milletimiz projemize, Sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük teveccüh gösteriler. Yapılan başvuru da bunun net bir göstergesi. Bugün yine Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte Ankara Sincan'da büyük bir coşku içerisinde heyecanla 17 ilimizde toplamda 5 bin 615 konutumuzun temelini attık, coşkuyla attık. Emekli vatandaşlarımızın yüzlerine baktım, gençlerimiz çok heyecanlıydı, emekli vatandaşlarımız bu heyecana ortak oldular. onların yanında engelli kardeşlerimiz oradaydı. Gazilerimiz, şehit gazi yakını ailelerimiz büyük bir coşku içerisinde 17 ilimize bağlandık. Orada vekillerimiz, belediye başkanlarımız, teşkilatlarımız, vatandaşlarımızla büyük bir coşku içerisinde temellerimizi attık." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, "Açıkçası bir taraftan da yine inşaatlarımızla ilgili süreçleri yürütmeye devam ediyoruz. Şu önemliydi, muhalefet bizim projeyi açıkladığımız ilk günden beri yapamazlar, başaramayacaklar, kaynağı nereden bulacaksınız gibi yerli yersiz eleştirilerle karşımıza çıkıyordu. Projeyi sahiplenmek yani burada baktığımızda alt gelir grubu vatandaşlarımız için Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı projeyi desteklemek sahiplenmek yerine her zaman yaptıkları gibi karalama kampanyası yürüttüler. Bugün aslında onlara da Sincan'da önemli bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum. 5 bin 615 konutu projemizin açıklandığı günden 40 gün sonra dile kolay, çalışacaksınız, projelerini yapacaksınız istihdama katkı olacak işçisi mühendisi kalıpçısı ustası hep birlikte seferberlik ruhu içerisinde süreci yürütüyoruz ve bugün 5 bin 615 konutun temellerini attık" dedi.

Bakan Kurum sözlerini, "Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum geldiler coşkularımıza ortak oldular. Gençlerimize, emeklilerimize teşekkür ediyorum, bu projeye başvuru yapan 8 milyona yakın tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum bize güvendikleri için. Bu coşkuyu Ankara Sincan'da Ankara'nın tüm ilçelerinden gelen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadıkları için" şeklinde sürdürdü.

KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Bakan Kurum, "Muhalefete de buradan cevap vermek lazım. Onlar istememelerine rağmen biz projeyi bugün milletimizle birlikte Ankara'da temellerini attık ve atmaya da devam edeceğiz. Başvuru sürecimiz daha bitmedi. 31 Ekim'e konutlarımız 7 Kasım'a kadar da arsa ve işyerleriyle ilgili başvuru sürecimiz devam ediyor. Bugün itibariyle ihale hazırlığı yapılmış konut sayısı 12 bin 651. Bu ihalelere çıkıldı. Bu rakama baktığınızda projenin yüzde 5'ini daha kura süreci tamamlanmamadan ihale sürecini tamamladık" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum sözlerini, "İhaleleriyle birlikte bugün 5 bin 651 konutun temellerini sahada atıyoruz. Kaynağı nereden bulacaksınız diyorlar bize. Kaynak nedir biliyor musunuz? Kaynak Türkiye'dir milletimizdir. Bu ülkenin kaynaklarını doğru kullanırsanız bu ülkenin yapamayacağı bu aziz milletimizin destek olduğu, bu aziz milletin isteyip de Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 20 yıllık geriye baktığımızda bütün projeleri gerçekleştirmişiz. TOKİ ile 1 milyon 170 bin konut yapmışız, vatandaşlarımıza teslim etmişiz. Bir milyon 170 bin demek bugün 5 milyon aileye dokunuyorsunuz demek. 5 milyon ailenin ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz demek. Bu hayal değil gerçekleşmiş. Biz bunları gerçekleştirmiş anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim etmişiz. Deprem olmuş, sel olmuş, yangın olmuş biz yine oradayız. Bize dediler ki Antalya'da ne aceleniz var, ikinci gün. Vatandaşın konutlarıyla ilgili bu kadar acele etmeye ne gerek var. Nerede vatandaşımızın milletimizin yararına bir fiilde eylemde bulunsak hemen muhalefetten gelen ses yapamazlar beceremezler." şeklinde sürdürdü.

"BİZİM HEDEFİMİZ 250 BİN KONUTUN ANAHTARINI 2 YIL İÇİNDE TESLİM ETMEK"

Bakan Kurum, "Bizim hedefimiz 2 yıl içerisinde 250 bin sosyal konutun anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim etmek. Hızlı hareket etmemiz gerekiyor ki o yüzden kura süreci tamamlanmadan biz vatandaşlarımıza kurayla ilgili süreci sözleşmeyle ilgili başvuru sürecine başlamadan bir yandan da konutların yapımına başladık." dedi.

Bakan Kurum sözlerini, "İnşallah kuraları da önümüzdeki yılın Mart ayına kadar 250 bin konutun kuralarını çekeceğiz. Konut sayısı şu anda 264 bin rakamına geldi. Orada yine şehirlerimizden ilçelerimizden vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda artırdık. 2023'ün Mart ayında bütün kuraları çekeceğiz. 31 Ekim'de başvurular bitiyor." şeklinde sürdürdü.

EN ÇOK OKUNANLAR