USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

07 Temmuz 2023 12:15

Atış Invest, yeni atılımlarıyla büyüyor

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin lokomotif markalarından biri olan Atış Şirketler Grubu, Atış Invest Yatırım Modeli ile hem yatırımcılara çeşitli kazanç ve yatırım fırsatları sunuyor hem de yeni atılımlarıyla büyüyor.

Atış Invest, yeni atılımlarıyla büyüyor

Türkiye'nin faaliyet izni almış ilk ve en büyük alternatif fon yönetim firması olan Re-Pie Portföy ile bir araya gelerek yeni nesil yatırım aracı olan Gayrimenkul Yatırım Fonları'nı (GYF) müşterilerle buluşturan Atış Invest büyümeye devam ediyor. Bursa'da başlayan hikayesiyle inşaat ve gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin lokomotif markalarından biri olan Atış Şirketler Grubu, DownTown Eğlence ve Yaşam Merkezi'ni 2023 yılında hayata geçiriyor. Diğer taraftan ise yeni bir yatırım modeli olarak tüm yatırımcılara duyurduğu 'Atış Invest' markası ile de müşterilerine çeşitli kazanç fırsatları sunmaya hazırlanıyor. Yaşam merkezi olarak başlayan projelerini birçok ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle büyük bir ekosisteme dönüştüren Atış Grup, yeni atılımlarıyla büyüyor. Global yatırımcı piyasalarından hareketle ekonomik gayrimenkul alımı noktasında tüketicilere çözüm üretmek adına kurulan Atış Invest markası, Türkiye'nin faaliyet izni almış ilk ve en büyük alternatif fon yönetim firması Re-Pie Portföy ile bir araya gelerek yeni nesil yatırım aracı olan 'Gayrimenkul Yatırım Fonları'nı müşterilerle buluşturdu.

Atış: "Vergilerden muaf olması sistemi avantajlı hale getiriyor"

Atış Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Atış ise Atış Invest GYF Sistemi ile ilgili şunları söyledi: "Fonun en büyük avantajı sadece büyük yatırımcılara değil, gayrimenkul sahibi olmak isteyen ancak finansal durumu el vermeyen yatırımcılara da gücü oranında satın alma imkanı sağlaması. Ayrıca şu anda sistemde devlet teşviki de bulunuyor. Tapu harcı, gelir vergisi gibi vergilerden muaf olması sistemi daha da avantajlı hale getiriyor. Bu yeni yapıyı tüm ülkeye yaymayı hedefliyoruz. Bundan dolayı markamızı sadece Bursa ile sınırlandırmayıp farklı şehirlerde de şubeler açmaya başladık. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Konya'da 11 irtibat ofisimizi açtık, yıl sonuna kadar 15 farklı şehirde 30 lokasyonda faaliyet gösterme hedefimiz bulunuyor. Ayrıca fonlama sistemimiz yurt dışında da ağırlıklı Körfez ülkeleri olmak üzere Ukrayna, Kanada, Almanya, Fransa, ABD, İngiltere ve Azerbaycan gibi ülkelerden de yatırımcılar tarafından ilgi görüyor."

(Atış Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Atış)

Re-Pie Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ali Ergin, Atış Invest Downtown AVM Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun gayrimenkulde AVM gibi büyük hacimli, düzenli gelir getiren, piyasa değeri yüksek ve değer artış potansiyeli de yüksek bir mülkün, güvenli bir piyasa altyapısı ve sıkı bir regülasyonla, kurumsal yatırımcılarla birlikte erişilebilir fiyatlar üzerinden nitelikli bireysel yatırımcılara da sunulan bir yatırım ürünü olduğunu aktardı. Projenin inşaat, gayrimenkul sektörünün finansal derinliğini sağlayabilmesi noktasında önemli bir eşik olan 'gayrimenkulün menkulleştirilmesi' için uygulamaya dair en somut projelerden biri olduğunu ifade eden Ergin, "Re-Pie olarak bu ürünü modelleyip, kurucu ve yöneticiliğini üstlenerek sektörün bu konuda ihtiyaç duyduğu ürün gamına çok büyük bir katkı sağladığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

(Re-Pie Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ali Ergin)

EN ÇOK OKUNANLAR